5 slávnych ľudí, ktorí zomreli čoskoro po zosmiešňovaní Boha

Každé náboženstvo na svete učí svojich veriacich dodržiavať zákony náboženstva. Takéto zákony zahŕňajú vzdanie úcty ich Bohu ako predmetu uctievania.

Všemohúcemu Bohu určite nepatrí, aby ho ľudia, ktorí či už veria alebo neveria v Neho, využívali výsmech alebo nerešpektovanie na vyjadrenie vzťahu k Nemu. To je dôvod, prečo Biblia hovorí v Liste Galaťanom, „Nemýľte sa: Boh sa vysmievať nedá. Čo človek zaseje, to bude aj žať.“ (Galaťanom 6,7)

Bez ohľadu na to, aký silný, bohatý alebo slávny ste ako človek, dáva vám to právo myslieť si, že ste väčší ako všemohúci Boh, aby ste sa mohli vysmievať alebo spochybňovať jeho autoritu?

Týchto 5 slávnych a vplyvných ľudí sa posmievalo Bohu no tento ich výsmech skončil veľmi rýchlo.

 1. John Lennon z Beatles

John Lennon bol legendou a spoluzakladateľom The Beatles v šesťdesiatych rokoch. Beatles vládli hudobnému svetu už takmer desaťročie svojou skvelou hudbou, keď v roku 1966  John Lennon poskytol rozhovor americkému časopisu a tu je to, čo povedal. Citujeme: „Kresťanstvo skončí, zmizne. Nemusíme sa o tom hádať. Som si istý. Ježiš bol v poriadku, ale jeho osoba bola príliš jednoduchá, dnes sme slávnejší ako On. Tieto slová boli uvítané s hnevom a rozhorčením u jeho fanúšikov a rodiny. Ľudia pálili svoje vinylové platne a plagáty, aby ukázali, akí sú nahnevaní. To viedlo k rozpadu Beatles v roku 1970.

Dňa 8. decembra 1980 bol John Lennon šesťkrát strelený jedným z jeho fanúšikov pred jeho domom a zomrel na mieste. Nezabudnite, že sa v roku 1966 posmieval Bohu a bol strelený 6 ranami. Životný koniec naozaj desivý.

2. Marilyn Monroe

Dalo by sa povedať, že mala taký život, aký by si každý z nás želal, s veľkým množstvom bohatstva a slávy. Jedného dňa, keď natáčala, Marilyn Monroe navštívil Billy Graham. Povedal jej, že Duch Boží ho poslal, aby jej kázal. Po vypočutí toho, čo povedal kazateľ, povedala, citujeme: „nepotrebujem tvojho Ježiša“. Týždeň po tomto incidente bola nájdená mŕtva vo svojej spálni. Verí sa, že spáchala samovraždu.

 3. Thomas Andrews (Staviteľ Titanicu)

Thomas bol inšpirovaný postaviť veľkú loď, väčšiu ako ktorákoľvek iná všetkých čias. Po vybudovaní mocného a slávneho Titanicu sa ho reportér spýtal, ako veľmi je loď bezpečná. V odpovedi na otázku Thomas povedal: „Ani samotný Boh nemôže  potopiť  túto loď“. Po tomto vyhlásení sa Titanic vydal na plavbu a verím, že všetci viete, čo sa stalo s loďou a poznáte počet ľudí, ktorí prišli na nej o život.

4. Tancredo Neves (prezident Brazílie)

Počas svojej prezidentskej kampane povedal, že ak dostane 500 000 hlasov pre svoju stranu, ani Boh ho z jej predsedníctva neodvolá. Získal hlasy, ale deň predtým ako mala prebehnúť inaugurácia za prezidenta, ochorel a zomrel.

 5. Cazuza (brazílsky skladateľ, spevák a básnik)

Počas fajčenia cigariet počas show v Riu de Janeiro vyfúkol dym do vzduchu a povedal: „Bože, to je pre teba.“ Zomrel vo veku 32 rokov na rakovinu pľúc v strašných bolestiach.

 

Nezáleží na tom, ako veľmi ste neveriaci, ak to tak chcete, čo si však vždy pamätajte, že Boh nemá byť vysmievaný a čo zaseješ, určite budeš aj žať.

Zdroj: Catholicshare.com, Obrázok: Pixabay

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *