Čokoľvek ste urobili jednému z týchto najmenších

V súdny deň povie Ježiš všetkým po svojej pravici: “Poďte a vstúpte do môjho kráľovstva. Pretože keď som mal hlad, dali ste mi najesť, keď som mal smäd, dali ste mi napiť, navštívili ste ma, keď som bol chorý.” Potom sa Ježiš otočí k tým po ľavici a povie: “Odíďte, nenakŕmili ste ma, keď som hladoval, nedali ste mi napiť, keď som mal smäd a nenavštívili ste ma v mojej chorobe.” A títo sa ho spýtajú: “Kedy sme ťa videli hladného, smädného alebo chorého a neprišli sme ti na pomoc?” A Ježiš im odpovie: “Čokoľvek ste zanedbali a neurobili pre jedného z tých najslabších, neurobili ste pre mňa!”

Ježiš požadoval, aby sme mali radi jeden druhého tak, ako on miluje každého z nás. Ježiš obetoval celý svoj život za lásku k nám a hovorí, že musíme tiež dať čokoľvek, aby sme robili dobro jeden pre druhého. V evanjeliu Ježiš jasne hovorí: “Milujte tak, ako som ja miloval vás.”

Ježiš zomrel na kríži a týmto spôsobom sa odhodlal urobiť pre nás dobro – uchrániť nás pred sebectvom a hriechom. Vzdal sa všetkého, aby nám ukázal, že i my musíme byť ochotní dať všetko a vyplniť vôľu Božiu, milovať sa navzájom tak, ako on miluje každého z nás. Ak nie sme pripravení obetovať čokoľvek pre dobro druhého, je v nás ešte stále hriech. Preto sa tiež musíme obdarovávať navzájom, aj keď to bolí.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *