Telo mladého Taliana v procese kanonizácie sa našlo neporušené

Ctihodný Carlo Acutis, veľký priateľ Ježiša v Eucharistii, opustil svet vo veku 15 rokov kvôli leukémii.

Dostala sa Vám do rúk kniha pod názvom „Eucharistické zázraky vo svete“? Všimli ste si, že jej autorom je ctihodný Carlo Acutis? Iba 15-ročný mladý chlapec, ktorý miloval Ježiša, všetko robil z lásky k Nemu a vo svojom krátkom živote dokázal vykročiť na úžasnú cestu svätosti s takou odvahou a silou, ktorá je nesmierne obdivuhodná a hodná nasledovania.

Marcelo Tenorio , vicepostulátor procesu kanonizácie  ctihodného Carla Acutisa oznámil 23. januára 2019, že telo mladého Taliana zamilovaného do Eucharistie, ktorý zomrel v dôsledku leukémie vo veku iba 15 rokov 12. októbra v roku 2006, bolo nájdené  neporušené.

Tu je správa,  ktorú kňaz publikoval na svojich sociálnych sieťach:

Drahí priatelia, dnes som od matky Carla Acutisa obdržal radostnú správu, že telo úctyhodného mladého muža, ktorý zomrel a svoju smrť obetoval za pápeža Benedikta XVI. a celú cirkev sa našlo neporušené.
Pre nás, ktorí milujú a šíria jeho životný príbeh, je to moment mimoriadnych emócií a radosti.
Videl som fotky, ale nemôžem ich ešte zverejniť. Jeho telo bude prevezené do kláštora kapucínov v Assisi a odtiaľ sa presunie do starého kostola Santa Maria Maior v Assisi.

Te Deum laudamus. Te Dominum confitemur!

Marcelo Tenorio, vice-postulátor.

 

„Elevatio“

Čo to znamená?

Zistenie stavu tela bolo prezentované tzv.  „elevatio“  tela Carla Acutisa. Toto je obrad pre uznanie telesných pozostatkov Kongregáciou pre kauzy svätých.

Výraz  „elevatio“  v latinčine znamená „elevation“ – význam slova „pozdvihnúť, vyvýšiť.“

Obrad vykonávaný ako súčasť procesu kanonizácie zahŕňa exhumáciu pozostatkov pre ich následný prevoz na verejné miesto uctievania. Všeobecne platí, že  „elevatio“ nastáva, keď sa osoba, ktorej sa týka kanonizácia, „vyzdvihuje“ zo stupňa ctihodného Božieho služobníka.

Kto je ctihodný Carlo Acutis?

Prečítajte si viac o fascinujúcej histórii a úctyhodnom životnom svedectve ctihodného Carla Acutisa.

http://www.zivotopisysvatych.sk/carlo-acutis-laik/

 

 

Zdroj: Zivotopisysvätych.sk, http://catolicaconect.com.br, Obrázok: Tamtiež, Video: carloacutis-en.org

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *