Keď Pátra Pia navštívila duša z očistca

Páter Pio bol sám ponorený v modlitbe, keď sa pri ňom z ničoho nič objavil človek.

Páter Pio je známy svojimi mnohými mystickými zážitkami počas modlitby, často prenikajúcimi za nebeský závoj tu na zemi. Jedna taká skúsenosť zahŕňala nečakané stretnutie s dušou z očistca.

Jeden deň, keď sa modlil sám, Páter Pio otvoril oči a uvidel pri sebe starého muža, ktorý tam stál. Bol prekvapený prítomnosťou ďalšej osoby v miestnosti a vysvetlil to vo svojom svedectve: „Nedokázal som si predstaviť, ako by mohol vstúpiť do kláštora v túto nočnú hodinu, pretože všetky dvere boli zamknuté.“

Pokúšajúc sa odhaliť tajomstvo, Pio sa spýtal muža: „Kto si? Čo chceš?“

Muž odpovedal: „Páter Pio, som Pietro Di Mauro, syn Nicola, prezývaný Precoco. V tomto kláštore som zomrel 18. septembra 1908, v cele číslo 4. Bol som veľmi chudobný, žil som v chudobincoch a na noc som bol tu. Jednu noc, keď som ležal v posteli, som zaspal so zapálenou cigaretou, od ktorej sa zapálil matrac a zomrel som, udusil som sa a moje telo ohorelo. Som stále v očistci. Potrebujem svätú omšu, aby som bol oslobodený. Boh dovolil, aby som prišiel sem a prosil o pomoc.“

Pio potešil ubohú dušu tým, že povedal: „Ubezpečujem ťa, že zajtra budem sláviť svätú omšu za tvoje oslobodenie.“

Muž odišiel a ďalší deň sa Páter Pio pustil do vyšetrovania a objavil pravdivosť príbehu a skutočne ako v ten deň zomrel muž s rovnakým menom v roku 1908. Všetko bolo potvrdené a Páter Pio slávil svätú omšu na úmysel odpočinku duše starého muža.

Nebola to jediná návšteva duše z očistca, ktorá žiadala Pátra Pia o modlitby. Pio svedčil: „Mnoho duší mŕtvych prichádza touto cestou [do kláštora] ako duše živých.“ Mnohokrát si duše vyprosovali, aby sa za nich slúžila svätá omša, zdôrazňujúc duchovnú váhu omše a ako to môže zmierniť čas, ktorý človek trávi v očistci predtým, ako prijme nebeskú slávu.

Zdroj: Aleteia.org, Obrázok: Legendavadasz.blog.hu

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *