Socha a ikona zázračne neporušené požiarom

Socha Panny Márie zostala po požiari zázračne neporušená

Obrovský požiar na vojenskej základni neďaleko Madridu zachvátil a zničil všetko okrem malej sochy Lurdskej Panny Márie a okolitej vegetácie okolo sochy.

Tieto udalosti sa uskutočnili na vojenskej základni El Goloso, ktorá sa nachádza v blízkosti španielskeho hlavného mesta, sídla národnej obrany, pešej brigády „Guadarrama.“ Podľa niekoľkých španielskych spravodajských stránok vrátane „Infovaticana“ a „Religión en Libertad“ oheň, ktorý vypukol nebolo dlhšie možné dostať pod kontrolu a spálil veľké územie na základni.

Akonáhle boli plamene uhasené, na prekvapenie vojakov priamo uprostred spálenej oblasti stála socha Panny Márie z Lúrd – úplne nepoškodená! A čo viac, vojaci boli šokovaní, že tráva v blízkosti sochy nebola dotknutá plameňmi a že je dokonca stále obklopená vázami plnými kvetov, taktiež neporušenými akoby plamene rešpektovali priestor okolo sochy.

Oheň vypukol 30. júla, uprostred horúčav, ktoré postihli Španielsko. Vojaci si nedokázali vysvetliť, prečo sa socha nepoškodila a rovnako ani to, že kvety pri soche Panny Márie zostali rovnako svieže, nevysušené teplom, nespálené. Príbeh sa rýchlo šíril prostredníctvom sociálnych sietí, pričom mnohí v udalosti videli podvod, ale ďalšie vyšetrovania rozptýlili všetky možné pochybnosti. Na fotografiách je možné ľahko vidieť, že krajina je úplne spálená, s výnimkou sochy a jej okolia.

Niektorí vojaci na základni netušili, že v ich záhrade je socha Panny Márie. Avšak mnohí, ktorí mali zvláštnu oddanosť matke Márii, sa často odporúčali pod jej ochranu a trávili pri jej soche čas v modlitbách. Spomínaná socha sa zúčastnila aj oficiálnych ceremoniálov na vojenskej základni.

Vyšetrovanie miestnych orgánov je dostatočné na objasnenie prirodzených aspektov udalosti. Existujú však skutočnosti, ktoré ľudské vedomosti nemôžu pochopiť, ale viera ich vysvetľuje.

Tento príbeh odhaľuje špeciálnu ochranu Panny Márie a každý sa môže z neho poučiť a povzbudiť. Môžu sa vyskytnúť neočakávané udalosti, ktoré spôsobia „požiar“ svetu plnému hrozieb a zla. Panna Mária však prechádza cez ne, nebojácne a nedotknutá. A tí, ktorí veria, aj keď sú často menšinou zdiskreditovanou neveriacou väčšinou, budú uznaní ako milované deti v nebesiach.

 

Ikona Pána nezhorela

Gréckokatolícky kostol v Knoxville vo východnej časti Spojených štátov zachvátili plamene v deň sviatku Kristovho vzkriesenia v nedeľu skoro ráno v roku 2015. Po tom, ako sa farníci zhromaždili, aby vyčistili chrám, našli ikonu, ktorá sa nespálila.

Je zrejmé, že sila tepla bola taká veľká, že sklo pokrývajúce ikonu sa roztavilo, ale ikona zostala úplne nepoškodená. Je to zázračná udalosť! Chrám sa musí opätovne obnovovať, ale Boh je nepochybne s domácimi!

Troy Stavros, ktorý ikonu písal hovorí:

Táto ikona je písaná na drevo a na jeho spálenie stačí teplota 230 stupňov Celzia. Samotné sklo sa topí pri minimálnej teplote 1500 stupňov Celzia! Táto ikona teda musela vydržať takúto teplotu. Vedecké vysvetlenia to nemôžu vysvetliť. Fyzicky to nie je možné. Samotné drevo maľované farbami by malo byť úplne spálené alebo zčernalé od ohňa a dymu. Ale táto ikona Pána bola zachovaná od akýchkoľvek následkov ohňa. Naozaj niet slov na vysvetlenie! svedčí Nikolas Nelson, lekár a člen farnosti.

Zdroje: Catholiconline, pravoslavljepzv.2015/04/15/, Obrázok: Catholiconline

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *