Svätý Gerard a malá Barborka

Sme manželia Martin a Kristýna a 17. novembra 2016 sme sa ocitli v Žiline na Solinkách vo farnosti Dobrého Pastiera u nášho známeho kňaza kvôli našej dlhoročnej neplodnosti prosiac o modlitbu. On nám vtedy zapožičal relikviu svätého Gerarda, zástancu a orodovníka bezdetných manželstiev.

A po dvoch rokoch, na deň presne 17. novembra 2018 sa naša dcérka Barborka stala v krste dieťaťom Božím. Áno, je z nás rodina!

Máme z nej obrovskú radosť a každý deň za ňu Bohu ďakujeme. Dočkali sme sa dieťatka po dlhých siedmich rokoch manželstva! Bolo to neľahké obdobie, plné neistoty, obáv, strachov, nelásky k sebe samej, pocitov menejcennosti, neschopnosti. Až spätne si uvedomujem, že si nás Boh celú tú dobu viedol a tak nejako pripravoval pre rodičovstvo, že na nás vôbec nezabudol a ani nás netrestal.

Myslím, že si nás Boh týmto zvláštnym spôsobom chcel pritiahnuť k sebe bližšie, a aj keď som bola niekedy úplne rezignovaná a na Boha, ktorý „nič“ nerobí a nič nepočuje, veľmi nahnevaná, nakoniec som zistila, že jedine vtedy, keď sa Mu úplne odovzdám práve so všetkými tými obavami a strachom, kedy už nebudem hľadať ďalších lekárov, ďalšie vyšetrenia, zázračné doplnky, metódy a všelijaké rady, až vtedy môže On vo mne konať..a napríklad aj zázraky. Nie ja, ale On. Zdá sa to tak jednoduché, ale pritom som tohto odovzdania sa do rúk Božích bola schopná až po veľmi dlhej dobe.

Verím tiež v mocný príhovor nielen svätého Gerarda, ale tiež sv. Filomény, sv. Anny, sv. Zdislavy, sv. Dominika Savia, sv. Norberta či sv. Rity, ktorú som si veľmi obľúbila. To sú veľkí orodovníci, ktorí nám tiež určite pomáhali.

A tak nastal čas, aby sme sv. Gerarda vrátili a on tak mohol pomáhať zas niekomu inému.

 

Zdroj: Svedectvo manželia Kristýna a Martin ,obrázky: osobná galéria rodiny

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *