Príde deň, keď civilizovaný svet poprie Boha

Fatima. Kedysi nenápadná obec v Portugalsku, dnes svetoznáme pútnické miesto. 101 rokov od prvého zjavenia Panny Márie na tomto mieste Zachej.sk vydáva knihu talianskeho autora Saveriu Gaeta:

Fatima – celá pravda.

Sprostredkúva tak okolnosti najprorockejšieho posolstva spomedzi moderných zjavení. Cieľom tohto proroctva nie je vzbudzovať strach – chce varovať ľudí, aby ďalej nekráčali po cestách zla, pretože si to vyžiada ďalekosiahle následky.

Tri fatimské tajomstvá, jeden dodatok, deväť pápežov a zasvätenie sveta Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie – to sú len niektoré časti knihy, ktorá nenechá bez odpovede žiadnu otázku týkajúcu sa Fatimy.

  • Viete, že tretie tajomstvo bolo zverejnené v roku 2000?
  • Ako súvisí pád dvojičiek na Manhattane s fatimskými posolstvami?
  • Splnil pápež Wojtyla všetky Máriine požiadavky?
  • Vedeli ste, že v aktoch zverenia pokračovali aj jeho nástupcovia Benedikt XVI. a František?

Odkaz Fatimy je pravý. Každé proroctvo preverí čas a my sme generácia, ktorá zažila napĺňanie a tým pádom aj potvrdenie týchto proroctiev.  Žijeme v dobe, kedy je dôležité čítať znamenia čias, vidieť súvislosti. Pozrime sa na prorocké hlasy, ktoré už niekoľko desaťročí vopred hovorili o tom, čo sa stane. Nepripomína to až nápadne všetko to, čo sa deje okolo nás práve teraz?

„Príde deň, keď civilizovaný svet poprie svojho Boha a Cirkev bude pochybovať a váhať tak ako kedysi Peter. Bude na ňu doliehať pokušenie, aby uverila, že človek sa stal Bohom.“ (s. 159 – 160)

Pápež Pius XII. sa vyjadril o troch epochách ako o veku protestantizmu, osvietenstva a ateizmu: „Nepýtajte sa nás, prosím, kto je náš nepriateľ a aké šaty nosí. Chcel prirodzenosť bez milosti, rozum bez viery, slobodu bez autority, niekedy zas autoritu bez slobody. Je to nepriateľ, ktorý sa stáva čím ďalej, tým konkrétnejší, s bezohľadnosťou, ktorá človeka privádza do úžasu. Najprv hovorí: Kristus áno, Cirkev nie. Potom: Boh áno, Kristus nie. A napokon zo seba vyrazí výkrik do prázdna: Boh je mŕtvy! A celkom na záver dodá: Boh tu nikdy nebol!“ (s. 8)

Máriino Srdce nakoniec zvíťazí, o tom niet pochýb. Ako správna mama z nás nespúšťa oči, usmerňuje nás a bdie nad nami. Sme na ceste sprevádzaní Jej láskyplným pohľadom. A hoci zjavenia vo Fatime už prestali, pred 37 rokmi začali v jednej malej dedinke menom Medžugorie. Tam Panna Mária v jednom zo svojich zjavení povedala: „To, čo som začala vo Fatime, dokončím v Medžugorií.“

Moje srdce zvíťazí je strhujúcou autobiografiou medžugorskej vizionárky Mirjany Soldo.

Viac kresťanských kníh nájdete na Zachej.sk.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *