Zachránil dievča pred potratom

Možno ste už narazili na fotografiu muža s kolárikom a novorodencom na rukách, ktorá sa šírila na sociálnych sieťach. Aká je za ňou história?

David Donaghue je seminarista z diecézy Northampton. Okrem prípravy na sviatosť kňazstva sa aktívne podieľa na iniciatívach, ktoré denne slúžia ľuďom. Jednou z nich je kampaň „Birmingham 40 Days for Life“. Ako súčasť toho distribuuje materiály pro life, modlí sa pred klinikou potratov Marie Stopes v Edgbastone a hovorí o hodnote života:

Dávam letáky tým, ktorí prechádzajú a začnem rozhovor s tými, ktorí chcú hovoriť.

Ako si spomína, jedného dňa stretol mladého muža týmto spôsobom. Povedal mi o svojej situácii. „Žil v chudobe a už mal dve deti. Jeho manželka bola vo vnútri [v klinike potratov] a plánovala ukončenie tehotenstva. Podarilo sa mi ho posilniť v otcovstve a poslať ho do organizácie Good Counsel Network- organizácie, ktorá rodine veľmi pomohla „hovorí. Dodáva: „Pán mi doprial privilégium poznať dieťa, ktoré som zachránil pred potratom.“

Spočiatku sa David Donaghue v tejto aktivite necítil dobre. Ale v priebehu času pochopil, aké veľký má zmysel a ako je potrebná.

Porovnáva históriu svojho povolania s podobenstvom samotného márnotratného syna. Viedol hedonistický život, hral v mnohých kapelách, sníval o tom, že sa stane hudobníkom. Všetko sa zmenilo, keď jeho priateľ zomrel v Iraku.

„Hľadal som svoj ruženec, ktorý som od detstva nepoužíval. Vďaka Bohu, moja babička ma naučila, ako sa ho modliť a skutočne som sa ho okamžite začal modliť akoby som nikdy neprestal. Od toho dňa sa všetko začalo meniť „- spomína.

Panna Mária je zázračná, dajte jej príležitosť.

Zdroj: thecatholicuniverse.com, obrázok: tamtiež

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *