„Vyberte si dve deti a druhé dve dajte potratiť!“

Prvá veta, ktorú mladí manželia počuli od lekárov znela „Vyberte si dve deti a druhé dve dajte potratiť!“ Lekári chceli, aby Grace a James Slatteryovci zabili dve svoje deti, no oni odmietli.

Írski rodičia Grace a James Slatteryovci majú štyri rozkošné deti – Mollie, Lucasa, Lily-Grace a Ameliu – ktoré nesmierne milujú. No keby lekári mali dovolené ísť svojou cestu, pár by mal dnes len dve deti. Slatteryovci dlho bojovali s neplodnosťou a utrpeli niekoľko potratov. Potom sa zrazu udial zázrak. Dvojica počala štvorčatá, čo je mimoriadne zriedkavé. Šanca na počatie a narodenie štvorčiat prirodzenou cestou je 1 ku 700 000.

„Keď som prirodzene otehotnela so štvorčatami, nemohla som tomu uveriť, pretože sme tri roky bojovali o dieťatko a utrpeli sme štyri potraty“ povedala Grace. Ale ich šťastie sa čoskoro obrátilo k smútku, keď im lekári odporučili, aby Grace išla na potrat. Bola v 17 týždni a lekári chceli, aby sa podrobila „selektívnej redukcii“, aby zabila dve z nenarodených detí. Ona a jej manžel odmietli. „Boli sme doslova nútení, aby sme dve z detí „oddelili“ skôr, ako sa narodia, pretože boli označené za“ vysoké riziko.“ Rozhodli sme sa nechať to v božích rukách,“ povedala matka.

Deti „vybrané“ na smrť by pravdepodobne dostali do srdca smrteľný roztok chloridu draselného a zostali by v matke až do pôrodu, zatiaľ čo ich prežívajúci súrodenci by naďalej rástli a rozvíjali sa. V 17 týždňoch sú deti z viacpočetného tehotenstva odsúdené na potrat kvôli údajnému nebezpečiu a typicky sa podrobia prerušeniu potratom – násilným postupom, pri ktorom sú dieťaťu doslova odtrhnuté končatiny.

Namiesto toho Grace vynosila svoje štyri deti do 32 týždňa a všetky štyri sa narodili v máji 2014 bezpečne a vážili od dvoch do štyroch libier.( váha pribl. do 2kg)

Dnes sú všetky štyri deti zdravé a prosperujúce, vrátane Amelie, ktorá sa narodila s orgánmi na nesprávnom mieste. Tento mesiac štyri deti Slatteryovcov spolu začali navštevovať predškolské zariadenie. Môžete ich stretnúť v ich prvých školských uniformách.

„Sú určite našim malým – veľkým zázrakom a stále nemôžeme uveriť, že máme naraz štyri deti,“ povedala ich matka. „Všetci milujú škôlku a keďže nosia uniformu, teraz to je oveľa jednoduchšie, pretože snažiť sa myslieť na štyri typy oblečenia pre ne na každý deň trvalo vážne dlho.“

„Chýbajú mi kým sa vrátia zo škôlky, ale je prirodzené, aby sa po lete zapojili medzi ostatné deti v ich veku do školského systému,“ povedali rodičia. „Život je hektický so štvoričkami, ale my by sme to nezmenili ani za svet.“

Život má nesmiernu cenu. 

Zdroj: aleteia.org. obrázok: album Grace Slattery

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *