Veľká vďaka!

V roku 2009 som išla na dôchodok. S myšlienkou, čo budem robiť, som si povedala: „Tu som Pane, nech sa stane tvoja vôľa.“ No na to za 3 mesiace som schudla 12 kg, zostala slabá a výsledok – ochorenie štítnej žľazy. O rok som išla na operáciu štítnej žľazy. Po operácii nastali u mňa komplikácie s autoimunitným systémom. Musela som ísť na rádiojód, aby mi zničil zbytok štítnej žľazy. Do mesiaca po rádiojóde sa moje dýchanie začalo správať tak, že nad ránom som prestávala dýchať. Na alergológii zistili, že mám alergiu na všetko, hlavne potraviny, ktoré som nemala jesť vôbec, alebo len v obmedzenom množstve. Lekári sa zhodli v tom, že mám nezvyčajné ochorenie. Doporučovali mi podávať v noci kyslík. Keď som bola v nemocnici po operácii kĺbu napojená na kyslík, nad ránom prístroj s kyslíkom začal pípať, prišla preľaknutá sestrička a pýtala sa ma prečo nedýcham. Po ďalšom pípaní mi napadlo, že veď to mám to nedýchanie. Do rána som len predýchavala. Musela som si dávať pozor na stravu a užívať lieky proti alergii, niekedy aj 3 tabletky, čo mi spôsobovalo bolesti hlavy. Manžel mal na mňa v noci dozerať, lebo stačilo 3-4 minúty nedýchať a mohla nastať smrť. Bolo to ťažké a vždy keď som sa ráno zobudila, ďakovala som Pánu Ježišovi a Panne Márii, že žijem.
V januári 2017 som prestávala dýchať už pri zaspávaní. Organizmus reagoval tak, že som sa budila, ale potom som sa bála zaspať. Bola som z toho unavená. Modlila som sa hlavne ruženec a o 15:00 hod. ruženec k Božiemu Milosrdenstvu.
Lekári pri vyšetreniach znova hovorili o nezvyčajnom ochorení. Prišlo leto, koniec augusta, začiatok septembra a ja i môj manžel sme sledovali, že zaspávam bez problémov a spím celú noc pokojne. Začala som sa zamýšľať, čo sa deje. Od 1. júla 2017 prišiel do farnosti nový pán farár Vojtech. Začal slúžiť sv. omše aj u nás vo filiálnom kostole. Jeho omše, modlitby, požehnávanie za uzdravenie nás veriacich som prežívala s veľkým prijatím, pocitom pokoja a radosti. Vždy sa teším na jeho sv. omše, slová v kázni ma veľmi oslovujú a povzbudzujú. Začala som si uvedomovať a cítiť, že mi on v mojom nezvyčajnom ochorení pomáha a vďaka nemu mi pominuli príznaky nedýchania.
Začiatkom septembra som bola u pani doktorky MUDr. Filovej na kontrole. Pýtala sa na moje problémy s dýchaním a ako sa mám. Ja som jej povedala, ako to cítim, že príchodom nového pána farára už problémy s dýchaním nemám a prespím pokojne celú noc. Všetky tie potraviny, ktoré som nemohla jesť, teraz už môžem. S veľkou radosťou som jej rozprávala, ako si dám v noci na skúšku mrkvu, rajčinu, lebo predtým som nemohla zjesť ani jednu lyžičku rajčinovej polievky. Pani doktorka neskrývala radosť a povedala mi, že má vo svojej lekárskej praxi skúsenosti, že niektorý kňaz môže pri takýchto zvláštnych ochoreniach pomôcť. Pri rozlúčke mi povedala, že sa mám pánovi farárovi poďakovať. Z veľkou radosťou a vďakou som príbeh pánovi farárovi Vojtechovi rozpovedala a zo srdca zaďakovala s tým, že sa budem za neho modliť. On ma vypočul a povedal, že je to pomocou Pána Ježiša a je rád, že Pán cez neho pôsobí.
V marci 2018 pán farár poriadal púť do Talianska po stopách sv. Pátra Pia. Pretože toto ochorenie už nemám, púte som sa zúčastnila aj ja, za čo som znovu povďačná pánovi farárovi i Pánu Bohu Otcovi všemohúcemu, Pánu Ježišovi i Panne Márii. Ďakovala som za všetko na pútnických miestach, ktoré sme navštívili. Mali sme nezabudnuteľné zážitky. Zhodli sme sa všetci, že máme srdcia naplnené láskou, pokojom a duchovným dobrom, tiež novým poznaním a vierou. Veľká vďaka!

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *