Tom ležal osem dní v kóme: „Videl som Ježiša“

Osem dní ležal Američan Tom Dolezal v kóme po tom, čo pri nočnej jazde autom v americkom štáte Montana sa frontálne zrazil s veľkým transportérom koní. Na nehodu, pri ktorej si dolámal 22 kostí, si prakticky vôbec nespomína. No o to „živšie spomienky“ má na svoje zážitky v stave blízko smrti. V interview pre noviny „Liberty County Times“ povedal:

„Jednoducho som odletel vysoko do neba. Najprv som videl mnohých ľudí v purpurových odevoch, ležal som na zemi a vedľa seba som objavil harfu – pochopil som, že sa za mňa slúžila svätá omša. Potom som stál pri mojom starom otcovi v miestnosti, ktorá bola taká vysoká, že som nedokázal rozpoznať strop. Hľadel som do tváre Boha, mal zatvorené oči. Neskôr som uvidel anjela s veľmi sympatickou tvárou, ktorý sa zdal práve oddychovať. Možno to bol môj anjel strážca, pretože sa zdal byť unavený.“
Zrazu sa scéna zmenila a Tom sa našiel stáť na lúke a prichádzal k nemu Ježiš.

„Nedokážem vlastne povedať, odkiaľ som vedel, že to bol Ježiš – jednoducho som to vedel. Videl som sa, ako stojím pred Pánom a bol som znova mladý – dokonalý – mal som dokonca znova aj husté vlasy a všetko. Bolo to nádherné! Potom som jasne pochopil, že Ježiš vie všetko, čo si myslím!“

Ježiš mu rozprával zážitky z jeho mladosti, keď bol na misiách na Filipínach a v Číne.

„Videl som časť svojho života a súčasne som sa o tom rozprával s Ježišom. Potom som videl Ježiša s pastierskou palicou a povedal som mu: ‚Ty si môj Pastier a ja som tvoj ovečka.‘“.

Neskôr sa Tom stretol aj so zosnulými príbuznými, a aj s matkou a starou matkou. Tom poprosil Ježiša, že ak má nejaký vplyv čo len na jednu osobu a mohol by jej pomôcť dostať sa do neba, tak ho prosí, aby sa mohol vrátiť do pozemského života.

Medzitým už Toma z nemocnice prepustili a po ťažkej nehode sa zotavuje doma.
Tom Dolezal navštívil dom svojho detstva, aby oslávil s otcom jeho 90. narodeniny. Opísal ako – ešte pred nehodou – stál s príbuznými pred domom a zacítil, že do neho vnikla akási negatívna sila:

„Mal som pocit, že mi horia oči. Nemohol som sa pozerať na príbuzných. Cítil som, akoby ma niekto kopal do srdca, nejaká duchovná sila ma ovplyvňovala a mal som pocit, že sa pokúša vraziť klin medzi mňa a moju rodinu.“
Tom potom tento zážitok zo seba striasol a vydal sa na cestu domov, aby si bol istý, že včas dosiahne svoj kostol na nedeľnú svätú omšu.

Zdroj: Kath.net  Helena, 27.6.2018 / 022 444

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *