Láska nie je to, čo vidíme vo filme – je to práca

„Láska nie sú prázdne slová alebo to, čo je zobrazené vo filmoch – je to práca a služba smerom k druhým“. „Láska neznamená zahrať na husle a byť romantický. Nie, láska je práca. Láska sa prejavuje v skutkoch, nie v slovách“ povedal pápež František 6. mája vo svojej homílii vo farnosti Santissimo v Ríme.

Niekedy si ľudia môžu myslieť, že láska je to, čo vidia medzi hercami vo filme, ale láska je skutočne nájdená a nachádzaná v službe a „vždy pracuje pre ostatných,“ povedal František.

Odvolávajúc sa na evanjelium dňa, vyzval katolíkov, aby sa usilovali zostať v Božej láske, pozerajúc do srdca v otázke: „Zostávam v láske Pána, alebo idem hľadať iné pobavenie a správanie sa vo svojom živote?“

Napríklad, ak hovoríte zle o ostatných, potom nemáte lásku, povedal pápež vyzývajúci katolíkov, aby sa modlili k Pánovi za pomoc, aby zostávali v jeho láske a slúžili ostatným. Postupujte podľa príkladu Ježiša, ktorý dal svoj život do služby, ako služobník všetkých, povedal. Pretože Pán vždy najskôr miluje, „láska je vždy prvá.“

Homíliu o láske pápež František povedal počas sv.omše, ktorá bola súčasťou pastoračnej návštevy farnosti v štvrti Tor de ‚Schiavi v Ríme. Pred svätou omšou posvätil pápež František nový „Dom radosti“, denné centrum pre ľudí so zdravotným postihnutím, ktoré spravuje Caritas International.

„Bol som v „Dome radosti“, povedal pápež počas svojej homílie, „ale pre mňa je to aj Dom lásky.“

Na sv.omši pápež František vyslúžil sviatosť birmovania Maii, dievčine s mitochondriálnou chorobou, a jej matke Paole. František sa predtým stretol so zástupcami miestnej charity a hovoril s ľuďmi so zdravotným postihnutím a ich rodinami. Navštívil aj nový charitný dom, požehnal izby a hovoril so siedmimi chlapcami, ktorí tam budú žiť, s rehoľnými sestrami i lakmi. Taktiež sa porozprával a vypočul viacerých farníkov. Odpovedal na otázky dospelých, teenegerov i malých detí. Odpovediac malému chlapcovi odkázal deťom, aby sa modlili za svojich rodičov, pretože tak to robia kresťania. „Modlite sa za seba.“ Poznamenal, že to nemusí byť dlhá modlitba, ale deti by sa mali modliť každý deň.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *