Boh mi povedal: „Miluje ma iba veľmi málo ľudí“

Filmová hviezda Jim Caviezel uviedol, že prijíma úlohy vo filmoch, o ktorých sa domnieva, že „môžu priviesť veľa duší ku Kristovi“ od tej chvíle, keď ho Boh oslovil v roku 2004, keď hral úlohu Ježiša vo filme Umučenie Krista.

Pri natáčaní scény ukrižovania sa Boh priblížil ku mne, vyslovil sa Caviezel pre Christian Post a povedal: „Miluje ma iba veľmi málo ľudí.“

Vo svojej odpovedi Caviezel povedal Bohu: „Ja ťa budem milovať a budem ti neustále opakovať, že ťa milujem.“

„Preto je náš Pán taký sám,“ povedal. Jeho stvorenia ho nemilujú. Mohol by nás donútiť, ale bude to láska? Nemyslím si to.“

Katolícky herec povedal, že sa rozhodol vyznávať svoju lásku k Bohu verejne napriek dôsledkom. „Menej sa bojím ISIS, než médií,“ vtipkuje.

Napriek tomu, že iba vykonávam svoju prácu a hrám iba svoju úlohu,  je to výsada, povedal Caviezel, za ktorú som vďačný.

„Som tak požehnaný, pretože môžem odovzdávať tieto príbehy, takýmto spôsobom, že viem, že môžu priviesť veľa duší späť k Nemu, dokonca aj tých, ktorí neveria,“ povedal.

Začiatkom marca sa Caviezel stretol so študentmi z univerzity Steubenville a vyzval ich, aby sa usilovali byť lepšími a „byť svätými“.

„Neboli ste stvorení na to, aby ste „zapadali“ do stereotypu tohto sveta. Narodili ste sa, aby ste boli iní. Oddeľte sa od tejto skorumpovanej generácie. Buďte svätí,“ povedal herec.

Herec tiež vyzval študentov, aby ocenili dar slobody, ktorú pre nich získali ich predkovia, a aby ju zachovali.

„Myslím si, že je najvyšší čas, aby sme si položili otázku, či ešte stále vieme oceniť slobodu, ktorej základy  boli položené generáciami pred nami,“ povedal. „Každá generácia Američanov potrebuje vedieť, že existuje sloboda, ktorá neznamená robiť to, čo sa vám páči, ale mať právo robiť to, čo máte.“

V poslednom období Caviezel spolupracoval na filme založenom na viere s názvom „Pavol, apoštol Krista,“ kde herec hrá úlohu svätého Lukáša, súčasníka sv. Pavla a autora tretieho evanjelia. Film sa zameral na koniec Pavlovho života v čase, keď kresťania čelili ťažkému prenasledovaniu z rímskej ríše. Pavol bol v tom čase vo väzení a čoskoro potom odovzdal svoj život za Krista.

Caviezel povedal, že dúfa, že film upúta pozornosť na situáciu prenasledovaných kresťanov v súčasnosti, ktorí stále trpia za svoju vieru v Ježiša. Povedal, že je inšpirovaný kresťanmi, ktorí, rovnako ako Pavol, obetujú všetko pre svoju vieru. Keď Jakub a Ján hovoria Pánovi, „daj nám sedieť po tvojej ľavici a pravici,“ to sa mi páčilo, povedal, no videl som, že Pavol a Lukáš išli ďalej. Veľa z nás vidí čo je potrebné robiť, ale iba málo z nás si túto cestu vyberie.

Pri príprave na úlohu Lukáša, Caviezel povedal, že sa modlil jednu jednoduchú modlitbu: „Pane, nechcem, aby svet videl mňa, chcem, aby videli teba. Skloň sa ku mne.“

Zdroj: Mystic Post

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *