Dcérka Eilin

Pozdravujem pekne, chcem sa s vami podeliť o smutno krásne svedectvo.

Dnes okolo obeda som dostala takúto SMS: „Naša dcérka Eilin sa narodila, zažili sme dar a milosť, že tu bola s nami jeden a pol hodiny a zomrela v mojom náručí obklopená Marekom, mojou sestrou Luckou a oboma starými mamkami…“
Xéniu a Mareka som spoznala ako snúbencov ešte v KE.
Prišli ku mne vo štvrtok, že v piatok majú svadbu… 🙂 tak som im CrMS kurz venovala ako svadobný dar. Za dva roky ich manželstva si opravili starý domček a žijú úzko spätí s Bohom a prírodou. Keď mi pred 9 mesiacmi poslala tabuľku, že jej mešká cyklus, stretli sme, pretože som práve vtedy bola pár dní v KE a tehotenstvo sme oslávili v cukrárni.
Občas mi napísala, že sa majú všetci veľmi dobre a veľmi sa tešia,
 no potom sa dlhšie neozvala… Iba jej rodná sestra mi napísala, že im je všetkým veľmi ťažko, lebo bábätko je veľmi choré, nevyvíja sa mu mozog  a pravdepodobne zomrie ešte pred narodením.
Samozrejme, že lekári odporúčali okamžite potrat. Xénia s Marekom však boli pevní a vždy hovorili: „Aj keby sa stalo čokoľvek, nikdy nezabijeme naše dieťa. Boh nám ho dal a tak sa i narodí.“
Boli a sme v spojení SMS, mailom a najmä modlitbovom. Staré mamy sa vybrali na púť do Libanonu, aby sa modlili a prosili o zázrak a zdravie pre bábätko.
Viem, že všetko režíroval Ocko úplne krásne, nádherne a dokonale i keď je to  nesmierne ťažké pre rodičov. Majú však nádherné vedomie Božej lásky a dobroty a tiež toho, že ich dcérka je svätá a Ježiš ju hojdá vo svojom náručí.
Pre mňa sú obaja príkladom čistej lásky a dôvery v Boha Otca, v to, že DOMOV máme v nebi a že s Ním sa všetko oplatí aj keď je to ťažké.
Saša
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *