Medžugorie: Festival mladých a požehnanie pápeža

Medžugorie, 7.8.2017 (kath.net) 020 910 – V Medžugorí sa v sobotu skončil veľký mládežnícky festival. Napriek rekordným horúčavám prišlo opäť až 50 000 mladých. Aj cez internet sledovali festival státisíce ľudí. Na programe bola ako každý rok svätá omša, adorácia, modlitby ruženca, spoveď, mnohé svedectvá a veľa hudby. Prišlo aj 450 kňazov. V posledný večer talianska žurnalistka hovorila o svojich skúsenostiach s Medžugorím a ako začala nasledovať posolstvá Gospy.

Pápež František vyslal na festival kardinála Ernesta Simoniho.

Kardinál Simoni vyjadril z festivalu mladých nadšenie, ako napísali chorvátske noviny „Večernji list“: „Cítil som sa akoby sa mi otvorilo nebo a zostúpili anjeli.“ Kardinál rozprával, že sa pápeža Františka opýtal, či smie mladým priniesť požehnanie od pápeža. To František výslovne dovolil. Pre chorvátske noviny to bolo „prvé oficiálne pápežské požehnanie“ pre toto pútnické miesto a znamenie dobrej vôle pápeža Františka pre Medžugorie.

Zvlášť pozoruhodným na vystúpení kardinála Simoniho bolo, že ako pápežský vyslanec na festivale mladých hovoril úplne otvorene a pozitívne o zjaveniach a tom, že mladí, ktorí prichádzajú do Medžugoria nachádzajú Ježiša skrze Máriu. Pre chorvátske noviny je jasné, že František tým chce sprostredkovať optimistické posolstvo, čo potvrdil aj kardinál Simoni.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *