Odkiaľ pochádza Boh?

Debata Kent Hovind versus Reinhold Schlieter o pôvode Boha

Reinhold Schlieter, evolucionista sa pýta: Som zmätená, filozoficky konzistentná a veľmi čestná osoba. Som si istý, že mi môžete povedať odkiaľ pochádza Boh. A navyše, raz ste mi už povedal odkiaľ pochádza Boh, prosím pokúste sa objasniť, ako môžete usudzovať, že duchovná sila môže mať vplyv na materiálny vesmír, aby ho vytvorila. Myslím si, že niekoľko rokov dozadu sme už spolu hovorili o tejto veci a každopádne položím otázku, ak sú anjeli utvorení z duchovnej hmoty a pero vyrobené z materiálnej hmoty a duchovná hmota nenahrádza priestor, koľko anjelov môže tancovať na hrote pera? Mám zmysel triediť v pamäti pokusy zvratov, ale prosím pokračujte.

Dr. Hovind, kresťanský fundamentalista odpovedá: Mali ste 5 minút. Chcem len vedieť, ktorú otázku.

Schlieter: To je v poriadku, môžete mať rozmanitosť minút.

Hovind: Pretože dohoda je jedna otázka v časovom limite, tak ktorú by ste chceli? To bol formát pre debatu. Tak ktorú?

Schlieter: Chcem aby ste vyplnili príbeh o zostávajúcej časti počiatku vesmíru, o Bohu, duchovnej hmote. Vplyv na materiálnu hmotu.

Hovind: Ok, dve otázky. V poriadku, Vaša otázka, “odkiaľ pochádza Boh“ vychádza z predpokladu, že zmýšľate zle a očividne poukazuje že zmýšľate o nesprávnom bohu. Pretože Boh Biblie nie je ovplyvnený časom, priestorom alebo hmotou. Ak by bol ovplyvnený časom, priestorom a hmotou nebol by Bohom. Čas, priestor a hmota je to, čo voláme kontinuum. Všetky z nich musia vzniknúť v rovnakom okamihu. Pretože keby tam bola hmota, ale žiaden priestor, kde by ste ju umiestnili? Keby bola hmota a priestor, ale žiaden čas, kedy by ste ich umiestnili? Nemôžete mať čas, priestor alebo hmotu nezávisle, oni musia vzniknúť  súčasne. Biblia odpovedá v menej ako 10 slovách.

Na počiatku“, tu je čas, “Boh stvoril nebo“, tu je priestor  “a zem“, to je hmota. Tak máte čas, priestor, hmotu, vytvorená trojica trojíc. Ako viete, čas je minulosť, súčasnosť, budúcnosť. Priestor má dĺžku, šírku, výšku. Hmota je tuhá, kvapalná, plynná. Máte trojicu trojíc vytvorenú okamžite a Boh, ktorý ich stvoril musí byť mimo nich. Ak je limitovaný časom, On nie je Bohom. Človek, ktorý vytvoril tento počítač nie je v počítači, nemení čísla na obrazovke, ok? Boh, ktorý stvoril tento vesmír je mimo vesmíru. On je nad ním, za ním, v ňom, skrze neho, On ním nie je ovplyvnený. Takže koncept duchovnej sily nemôže mať žiaden vplyv na hmotnom tele, takže potom, myslím, že mi musíte vysvetliť veci ako emócie a láska, nenávisť, závisť, žiarlivosť a racionalitu. Myslím, že ak Váš mozog je len náhodná zbierka chemikálií, ktorá sa náhodne sformovala počas miliárd rokov, ako v skutku môžete veriť vlastným procesom uvažovania a myšlienkam, ktoré si myslíte, ok? Takže Vaša otázka, “Odkiaľ pochádza Boh“? je za predpokladu limitovaného Boha. A to je Váš problém. Boh, ktorého uctievam nie je limitovaný časom, priestorom alebo hmotou. Keby som mohol umiestniť nekonečného Boha do môjho 1,4 kg mozgu, On by nestál za uctievanie, to je jasné. Tak toto je Boh, ktorého uctievam. Ďakujem.

 

Pre zaujímavosť: v 1990 Dr. Hovind urobil ponuku na 10,000$ pre toho, kto sa s ním stretne a empirickým dôkazom (vedecká skúška) obháji jeho päť hlavných otázok. Neskôr svoju ponuku zvýšil na 250,000$. Päť hlavných otázok sa týka obhajoby dôkazov existencie bez Boha:

1. Čas, priestor a hmota majú existenciu sami od seba. 
2. Planéty a hviezdy sa vyformovali z vesmírneho prachu.
3. Hmota stvorila život sama od seba.
4. Skoré formy života naučili rozmnožovať.
5. Vysvetliť hlavné zmeny medzi týmito rozmanitými formy života (tj., ako sa ryby zmenili na obojživelníky, obojživelníky zmenili na plazy, plazy na vtáctvo alebo cicavcov).

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *