Skúsenosť s relikviou svätej

gemma 2Moja dobrá priateľka mi v lete priniesla z Ríma relikviu sv. Gemmy Galgani. Netušila som, ako mi práve táto svätá o pár mesiacov pomôže.

Koncom novembra sme mali mať duchovnú obnovu žien, na ktorej nám mal kňaz hovoriť okrem iného aj o sv. Gemme Galgani. Keďže som sa o tejto svätici chcela viac dozvedieť, tak som sa na obnovu prihlásila. Ale tri dni pred ňou som dostala vysokú horúčku a mala som neznesiteľné bolesti v pravej nohe, ktorú mám dlhoročnou cukrovkou poškodenú. Volala som priateľke, ktorá mi dala relikviu a organizovala duchovnú obnovu, že nemôžem prísť. Ona mi však s láskou povedala: ,,A načo máš relikviu sv. Gemmy? Prilož si ju na nohu a popros, aby sa sv. Gemma za tvoje uzdravenie prihovorila u Pána Boha. Priateľku som počúvla, i keď s malou dôverou, že sa uzdravím. Relikviu som si na noc dala na chorú nohu a keď som ráno vstala, nemala som už horúčku ani bolesti. Ďalšiu noc som to zopakovala. Zázrak, ktorému som spočiatku veľmi neverila, sa potvrdil. Boh ma na príhovor sv. Gemmy uzdravil. Vytúženú duchovnú obnovu žien som mohla prežiť s veľkou vďakou Bohu, ktorý ma naplnil vnútorným pokojom, láskou a dôverou voči Nemu.

Verím, že ak je Božia vôľa, aby sa človek niečoho, čo mu osoží zúčastnil, tak sa to stane aj takýmto zaujímavým spôsobom. Odvtedy mám veľkú úctu k relikviám svätých.

A teším sa, že práve v týchto dňoch putuje po Slovensku relikvia sv. Terezky z Lisieux. Je to úžasná udalosť. Som vďačná Pánu Bohu za milosti, ktoré ,,pršia z neba ako dážď ruží“ na príhovor tejto malej veľkej svätej.

Nech je oslávený a zvelebený náš milosrdný nebeský Otec – BOH.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *