Marta Chambonová a Vianoce

Keď Marta ako deväťročná prijala prvé sväté prijímanie, zjavil sa jej Ježiš v podobe dieťaťa. Uistil ju, že sa jej viditeľne ukáže pri každom svätom prijímaní. Táto milosť ju sprevádzala aj počas kláštorného života v Kongregácii Navštívenia Panny Márie. Zaistila jej silu obetovať sa Bohu ako dieťa, ako Ježiš v Eucharistii.
Raz, v čase Vianoc, sa Marta zázračne ocitla v betlehemskej maštali. Panna Mária vzala z jaslí malého Ježiška, položila jej ho do náručia a povedala: „Dcéra, dávam ti svoje dieťa tak, ako som ho dala svetu.“ V tej chvíli sestra v sebe pocítila úžasnú duchovnú sviežosť a vnútornú radosť z prijatia utrpenia ako zmiernej obety. Pevne k sebe Ježiška pritisla. Precítila pritom hlbšie tajomstvo Ježišovho narodenia: videla zblízka chudobu, ktorú si zvolil pri svojom príchode na svet a ktorá by mala byť vzorom pre nás, zvlášť pre rehoľníkov. Zároveň pochopila, ako veľmi sa Boh v betlehemskej maštali ponížil. Preto vyžaduje od tých, ktorí ho chcú nasledovať, veľkodušnú obetavosť a sebazaprenie.
Marta Chambonová počula slová: „Musíš sa od všetkého odpútať. Rehoľný život nie je život pôžitkov, ale je naplnený chudobou, poslušnosťou a utrpením.“

Zdroj: Víťazstvo srdca 4/1997

Mary-and-Child-Jesus

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *