USA: Reakcie ľudí na zákaz betlehemov na verejnosti

Wadena, 18.12.2015 (kath.net/LSN/jg) 018 644 – Ateistická nadácia „Sloboda od náboženstva“ (FFRF) v americkom mestečku Wadena (Minnesota) zabránila, aby mestská správa postavila na námestí betlehem. Až stovky (!) obyvateľov na to zareagovali tak, že vo svojich záhradách a v obchodoch sami vystavili betlehemy.
Nadácia hrozila, že mestečko Wadena so 4000 obyvateľmi zažaluje, ak mestská správa vystaví betlehem. Mestská správa na to predala sošky za 25 dolárov kresťanskej organizácii, ktorá ho postavila na svojom súkromnom pozemku.
Istý obyvateľ si prenajal hudobný pavilón mesta, aby tam usporiadal súkromnú oslavu Vianoc. Tam chce postaviť aj postavičky betlehema. Mestská správa mu to povolila, ak betlehem po ukončení oslavy znova odstráni. Tejto myšlienky sa chytili aj ďalší ľudia a tak je hudobný pavilón prenajatý na celé vianočné sviatky.
Keď sa na súkromných pozemkoch objavili betlehemy, prišla jedna obyvateľka Wadeny na myšlienku cez Facebook vyzvať celé spoločenstvo, aby nasledovali tento príklad. Výzva mala úspech. Celá farnosť stojí za touto akciou, ako povedal majiteľ kníhkupectva. „My veríme v posolstvo Vianoc!“ ako dodal. -zg-

spravy v FoxNews
„Jeden dole, stovky nahor“ – takto odvysielala túto udalosť americká národná televízna stanica Fox News.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *