Muž odkazuje vrahom manželky: ‚Nebudem vás nenávidieť!“

Paríž, 18.11.2015 (topky) 018 521 – Antoine Leiris v Paríži stratil manželku a matku svojho 17-mesačného synčeka. Jeho posolstvo obieha svet a dojíma ľudí:

„V piatok večer ste mi ukradli neobyčajný život – lásku môjho života, matku môjho syna – no moju nenávisť nepocítite. Neviem, kto ste a ani to nechcem vedieť, ste mŕtve duše. Ak nás tento Boh, pre ktorého slepo zabíjate, stvoril na svoj obraz, každý náboj v tele mojej ženy je ďalšou ranou v jeho srdci.

Takže nie, neobdarujem vás mojou nenávisťou. Pýtate si to, ale odpovedať na nenávisť hnevom by znamenalo stať sa obeťou rovnakej ignorancie, aká stvorila vás. Chcete, aby som sa bál, aby som svojim krajanom neveril, aby som obetoval svoju slobodu na úkor vlastného bezpečia. Prehrali ste. 

Videl som ju dnes ráno. Konečne, po nociach a dňoch čakania. Bola rovnako krásna, ako keď v piatok večer odchádzala, rovnako krásna, ako keď som sa do nej pred viac ako 12 rokmi beznádejne zaľúbil. Samozrejme, som zničený touto bolesťou, toto malé víťazstvo vám darujem, no táto bolesť nebude dlho žiť. Viem, že tu bude s nami každý deň a znova sa stretneme v raji slobodných duší, do ktorého vy nemáte prístup. 

Sme len dvaja, môj syn a ja, ale sme silnejší ako všetky armády sveta. Nemám už pre vás viac času, idem sa venovať Melvinovi, ktorý sa práve zobúdza. Má sotva 17 mesiacov. Spapá svoje jedlo, ako zvyčajne a potom sa budeme hrať, ako zvyčajne a celý svoj život pre vás bude tento malý chlapec hrozbou práve tým, že bude šťastný a slobodný. Pretože nie – ani jeho nenávisť nepocítite.“

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *