Golfová hviezda stavia Ježiša na prvé miesto

Cedar Rapids, 1.8.2015 (kath.net/idea) 018 146 – Zach Johnson – jeden z najúspešnejších hráčov golfu sveta stavia Ježiša Krista na prvé miesto. V Biblii nachádza kotvu svojho života, ako povedal 39-ročný Američan z Cedar Rapidszach johnson (štát Iowa) pre informačnú službu Assist (Lake Forest/Kalifornia). Aj v športe je pre neho Božie slovo dôležité – dáva mu pokoj a vyrovnanosť.
Johnson vyhral 19. júla jeden z najrenomovanejších golfových turnajov sveta – British Open v škótskom St. Andrews. Počas jednotlivých kôl mu v hlave stále znel žalm 27,14: „Očakávaj Pána a buď statočný, srdce maj silné a drž sa Pána!“ Víťazná prémia turnaja, ktorý sa usporaduje už od r. 1860, je v prepočte 1,6 milióna eur. Johnson však sám seba označuje iba za „kresťanského chlapíka z Iowy“. Oporu mu okrem viery dodáva aj jeho manželka Kim, s ktorou má tri deti.
Jeden z najúspešnejších nemeckých golfových hráčov, Bernhard Langer (57), je takisto praktizujúci kresťan. Je členom medzinárodnej kresťanskej siete „Links Players“. V nemeckej vetve siete so sídlom v Berlíne sa od r. 1986 stretávajú golfoví hráči, ktorí svoj šport spájajú s rozhovormi o Bohu, o viere a o všednom dni v zamestnaní. Golf hrá aj evanjelizátor Ulrich Parzany z nemeckého Kasselu.​

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *