Nepodporovať Amnesty International

Dnes Amnesty International už nesmieme podporovať, môžeme sa už iba modliť za jej obrátenie! Komentár pomoc. biskupa Andreasa Launa zo Salzburgu

Salzburg, 14.2015 (kath.net) 018 102 – Peter Benenson, narodený v Londýne ako dieťa židovskej rodiny, pôvodne Peter James Henry Solomon, bol britský právnik a politik Strany práce. V r. 1958 konvertoval do Katolíckej cirkvi a stal sa členom hnutia Pax Christi. V r. 1961 sa zasadil za dvoch študentov, ktorí boli v Portugalsku odsúdení, lebo si pripili na svoju slobodu. To bol začiatok organizácie Amnesty International. V ďalšom vývoji sa AI na celom svete zasadzovala za prenasledovaných a proti každému porušovaniu ľudských práv.

Keď som Amnesty International ako mladý kňaz spoznal, urobila na mňa hlboký dojem: Amnesty nebola „katolícka“ organizácia, ale bola očividne založená na tom zákone, ktorý skrze sv. Pavla Boh vpísal do sŕdc všetkých ľudí (Rim 2,15), na zákone, ktorý Cirkev nazýva „prirodzeným zákonom“, pretože ho možno rozpoznať prirodzeným rozumom aj bez zjavenia a skutočne sa ako taký aj rozpoznáva a bude sa vždy rozpoznávať!

Spomínam si, že raz som o AI kázal: Tu pôsobí Boží Duch ponad hranice Cirkvi, tu sa koná v zmysle Božích prikázaní, všetci ľudia, aj nekresťania, sú pozvaní k spolupôsobeniu! Amnesty International bola naozaj miestom stretávania kresťanov a nekresťanov, dôvodom k radosti!

O to väčšie je teraz moje zdesenie, keď čítam, ako AI urobila radikálny obrat: AI požaduje právo na potrat a vyvíja tlak na krajiny, ktoré potrat naďalej odmietajú a považujú ho za závažné bezprávie. To znamená: Amnesty nepožaduje iba bezprávie, ale chce realizovať aj politickú moc na celé krajiny, ako to robili mocní diktátori všetkých čias a aj dnes ešte robia – proti všetkej štátoprávnosti! A okrem toho – inak sa to ani nedalo očakávať – Amnesty napomáha a podporuje aj homosexuálne „manželstvo“ a tým ideologickým bojom proti manželstvu a rodine zaujíma nesprávny Bohu odporujúci postoj a pridáva sa k zlo-duchu doby!

Benenson, zakladateľ AI, by sa iste dištancoval od toho, čo sa z Amnesty International stalo! Namiesto toho, aby bránila ľudské právo nenarodených detí na život, napomáha AI teraz ich vraždenie a aj inak porušuje práva, za ktoré má bojovať. Nielen pre jednotlivca, ale aj pre organizácie platí: „Preto kto si myslí, že stojí, nech si dáva pozor, aby nepadol!“ (1 Kor 10,12). Dnes Amnesty International už nesmieme podporovať, môžeme sa už iba modliť za jej obrátenie! -zg-

amnesty

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *