Poučenie od motýľa

Jeden príbeh hovorí o tom, ako sa jedného dňa v kukle, v ktorej sa vyvíjal motýľ objavil malý otvor. Človek sedel a niekoľko hodín pozoroval motýľa, ako sa usiluje pretlačiť telo cez tento malý otvor. Zdalo sa, že je stále na jednom mieste, akoby sa dostal tak ďaleko, ako mohol a že ďalej sa už dostať nemôže. Človek sa vtedy rozhodol motýľovi pomôcť, vzal nožničky a kuklu prestrihol. A tak sa motýľ z nej ľahko dostal. Mal však scvrknuté telo, bol drobný a mal zmraštené krídla. Človek pokračoval v pozorovaní, čakal že sa krídla každú chvíľu roztvoria, zväčšia a rozšíria, aby boli schopné niesť telo motýľa. Nič z toho sa nestalo! Motýľ v skutočnosti strávil zbytok svojho života lezením so scvrknutým telom a zmraštenými krídlami. Nikdy nebol schopný lietať. Človek vo svojej láskavosti a dobrým úmyslom nepochopil, že obmedzujúca kukla a zápas s tým spojený bol nutný k tomu, aby sa motýľ dostal cez drobný otvor. Je to vlastne spôsob, akým príroda vytláča tekutinu z tela motýľa do jeho krídel, aby zosilneli a aby bol schopný lietať, až sa z kukly vyslobodí.
Niekedy sú zápasy presne tým, čo v živote potrebujeme. Pokiaľ by nám bolo umožnené ísť životom bez prekážok, tak by nám to mohlo uškodiť. Neboli by sme takí silní, ako by sme mali byť. Mohlo by sa stať, že i v jednoduchých životných skúškach by sme neobstáli a nechali by sme sa znechutiť. Nikdy by sme neboli schopní „lietať“.
Tak ži svoj život bez strachu, postav sa všetkým prekážkam a vedz, že si schopný ich prekonať, pretože Nebeský Otec na Teba dopúšťa len skúšky, ktorými Ťa túži posilniť. A ak si v domnení, že je to aj napriek v
šetkému nad tvoje sily, tak buď pokorný, predstúp pred neho a pros ho o pomoc, on ti s radosťou podá pomocnú ruku, veď s ním nikdy nie si sám.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *