Nebezpečenstvá „globálnej pavučiny“

Ako väčšina teenagerov, aj ja som chcel mať doma stály prístup k internetu. Môj sen sa konečne splnil, ale už po niekoľkých dňoch surfovania po webových stránkach som sa presýtil. Neuvedomil som si, že „globálna pavučina“ bude pre mňa veľkým nebezpečenstvom…
tlačítko hriechAko všetci vedia, na internete sa veľmi často nachádzajú reklamy s erotickým obsahom. Na začiatku som si ich vôbec nevšímal. Ale raz ma čosi pritiahlo a myšou som klikol na jednu z nich. Od tej chvíle všetko ostatné stratilo význam. Odvtedy som navštevoval len erotické stránky; ostatné stránky a zaujímavé ponuky pre mňa neexistovali. Dôležité bolo len jedno: zapnúť počítač hneď po príchode zo školy a pozerať pornografické filmy a fotografie, ktoré veľmi ničili moju psychiku. Už po dvoch mesiacoch som nedokázal rozmýšľať o ničom inom…
Minul som množstvo peňazí na získanie kódov potrebných na vstup na erotické stránky. Keď som posielal SMS, aby som si zadovážil kód na vstup na stránku „pre dospelých“, nemohol som sa dočkať, kedy dostanem odpoveď. Myslel som si, že uvidím nejaké zázraky… Ale keď som sa prihlásil a pozrel si to, čo tam ponúkali, moje predchádzajúce nadšenie rýchlo vyprchalo. Opustila ma aj istota, že tam uvidím „niečo“, čo by ma mohlo naplniť. Takto som stále hľadal „niečo“ a míňal som čoraz viac peňazí a času pri internete…

Po niekoľkých týždňoch som natoľko nasiakol obrázkami, ktoré som videl, že som začal masturbovať. Teraz vznikol problém: nedokázal som vydržať bez masturbácie ani jeden deň. Stále som myslel len na jedno – aby sa mi naskytla príležitosť. Bolo to silnejšie než ja…
Po troch mesiacoch bezcieľneho života, počas ktorých som sa veľmi vzdialil od Boha, som chcel s tým všetkým skoncovať. Uvedomil som si, že som sa dostal do závislosti a že aj napriek úprimným snahám nedokážem odolať hriechu masturbácie. Vždy som si predsavzal, že dnešný „výčin“ bude určite posledný. Ale nedokázal som vydržať, lebo to bolo silnejšie ako ja.
Akosi sa mi podarilo obmedziť navštevovanie erotických stránok na internete, ale napriek úsiliu som s tým nedokázal celkom skoncovať. Veľmi som sa hanbil za svoje správanie a chcel som ho zmeniť. Preto som hľadal na internete radu, ako sa dá z masturbácie vyliečiť. Napriek obrovskému množstvu internetových informácií som nič nenašiel. Napokon sa mi to však podarilo: našiel som svedectvá ľudí uverejnené v Milujte sa! Práve tieto svedectvá boli pre mňa smerovkou, ktorá mi hovorila, že ma môže zachrániť len Boh a modlitba.
Rozhodol som sa, že sa budem modliť ráno aj večer korunku k Božiemu milosrdenstvu. Chcel som sa vyspovedať, ale spočiatku som sa bál vyznať svoje hriechy, lebo som sa za ne hanbil. Modlitba mi však dodala silu a po niekoľkých týždňoch som išiel na spoveď a vyznal som svoje hriechy. Bola to pre mňa veľmi radostná chvíľa. Bol som slobodný a niekoľko dní som neupadol do hriechu nečistoty.

Žiaľ, po týždni som sa znovu dopustil hriechu masturbácie. Hoci som to nechcel urobiť, mal som to silne zapísané vo svojej psychike, a tak som to vykonal proti sebe samému. Bol to pre mňa obrovský úder. Znovu som išiel na spoveď.

Hoci som si vtedy prisahal, že už viac nespácham tento hriech, krátko nato som padol zas. Od tretej spovede z tohto prešlo polroka a viac som ho už nespáchal.
Teraz som šťastný a slobodný. Boha som postavil na prvé miesto: za všetko dobré mu každý deň, ráno aj večer, ďakujem a prosím ho o ďalšie milosti. Už viem, že iba vďaka nemu život nadobúda zmysel a môžeme nájsť „niečo“, ktoré hľadáme. Keď teraz spácham nejaký hriech, hneď idem na spoveď. Presvedčil som sa, že sa neoplatí odkladať to na neskôr, pretože vtedy sa zdá, že všetko stratilo zmysel a sme náchylnejší spáchať ďalší hriech.

Veľmi rád chodím na nedeľnú svätú omšu. Predplatil som si Milujte sa! Pri čítaní svedectiev ostatných čitateľov som sa rozhodol napísať svoje svedectvo a verím, že sa tým posilní aj moje puto s Bohom. Pochválený buď Ježiš Kristus! Čitateľ.

Zdroj: Časopis Milujte sa!

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *