Útoky diabla

OTÁZKA:

exorcismus_2010_1280x720_687113-500x281Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať asi štyri roky som mala problémy zo žalúdkom bývalo mi veľmi zle hlavne mi bolo na vracanie behala som po doktoroch ty mi však príčinu nezistili neskôr to trocha ustúpilo ale občas mi býva ešte zle a však presne pred rokom som začala mať  bolesti brucha, podbuška, cítila som sa veľmi slabá, unavená, neschopná fungovať.Začalo mi aj búšenie srdca a točenie hlavy už asi rok behám po doktoroch a však tý mi stále príčinu nenašli.Zo zúfalstva som začala skúmať či to náhodou nieje aj niečo s duchovného hľadiska nakoniec som sa dostala ku stránke exzorcizmu a tam som sa dočítala o 3 stupni posobenie zlého-s obsesiou (trýznenie) že môže mať aj somaticky prejav ktorý nieje diagnostikovaný a okrem toho ma aj nutkanie kliať.Aj ked sa za to veľmi za to hanbím tak takéto nutkanie mám aj ja okrem toho sa niekedy nespoznávam pretože som hrozne nervózna, nekľudná. S tohto všetkého som už  naozaj vyčerpaná. Prosím vás mohli by ste mi povedať či sa naozaj jedná o pôsobenie zlého? a ak áno ako sa potom rieši? bude potrebný exzorcizmus? ja sa toho hrozne bojím.Ja viem že by som mala ísť s tým za kňazom ale strašne sa bojím a hlavne hanbím mu to povedať.A ešte k tým doktoroch každý to uzavrel tak že je to vraj zo psychiky ked som však navštívila psychiatričku tak mi povedala že zo psychiky to asi nieje nasadila mi antidepresíva tie mi však nepomohli a moje ťažkosti hlavne tie bolesti trvajú aj naďalej a veľmi sa musím premáhať aby som vôbec mohla fungoval v škole bohužiaľ niekedy musím ostať doma pretože mi je naozaj veľmi zle.Ešte pridám že som krestanka chodim do kostola,mám krst,prijímanie a birmovku.A aj ked sa veľmi snažím žiť s Bohom mám pocit že ma naozaj oputil už to trvá veľmi dlho a ja som už naozaj veľmi vyčepaná. Aj ked stále prosím Ježiša o uzdravenie stále to neprichádza a ja už pomaly strácam nádej okrem toho mám aj sociálnu fobiu ktorá mi tiež znepríjemňuje život Prepáčte že som sa tak rozpísala ale som už naozaj zúfalá a zmätená. Ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď s pozdravom Veronika.

ODPOVEĎ:

Milá Veronika, diabol môže útočiť aj na psychosomatickú stránku, nielen na našu duchovnú oblasť. Niektoré psychické i fyzické choroby a poruchy môžu byť spôsobené jeho vplyvom. Netreba však podliehať panike. V prvom rade sa ide vylučovacou metódou, to znamená absolvuje sa všetko, čo je potrebné z hľadiska odborného medicínskeho vyšetrenia a liečby či už na telesnej alebo psychickej úrovni. Ak sa takáto liečba dlhodobejšie ukáže ako neúčinná, môžeme uvažovať aj o duchovných príčinách ochorenia.

Najlepšie by bolo, ak by ste si urobila test, to znamená prešla zoznam okultných, magických a poverčivých praktík, ktorý je uvedený na stránke modlitba.sk, či ste niektoré z nich osobne nevykonávala, alebo či ich nad Vami nerobili iní. Môže ísť aj aj dávnejšiu minulosť. V prípade zistenia

je potrebné zrieknuť sa ich v Ježišovom mene pred nejakými svedkami, buď pred spoločenstvom alebo pred kňazom, odstrániť (spáliť) všetky predmety s nimi spojené, odvolať zaklínania, kliatby, prosby, otvorenia sa na duchov a energie, a pokiaľ ste sa z nich ešte nespovedali, vyznať ich vo sviatosti zmierenia, v tzv. generálnej sv. spovedi a vydať pod Ježišovu vládu oblasti, v ktorých ste sa spoliehali na ich účinky. Nie je hneď potrebný exorcizmus, aj keď prežívate nutkania na kliatie. Ak by tieto úkony nestačili a pretrvávalo by to naďalej, bolo by potrebné navštíviť odborníka – kňaza, ktorý má s touto oblasťou skúsenosti. Ten by Vám buď poradil niečo konkrétnejšie, mohol by sa modliť za oslobodenie a žehnať Vás alebo by Vás odporučil k exorcistovi. Exorcizmus je až posledné štádium tohto procesu. Nemáte sa čoho báť. Netreba hneď myslieť na predstavy, ktoré sa nám s exorcizmom spájajú na základe niektorých filmov s touto tématikou. Boh je dobrý a milosrdný Otec a s láskou Vás bude v tomto procese sprevádzať.

Pán Vám žehnaj!

Pavol Hucík

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *