Všetko môžem v tom, ktorý ma posilňuje. (Flp 4,13)

dennikPodelím sa s vami s dnešným mojím zážitkom, ktorý ma veľmi potešil a povzbudil. Prišiel mi dnes pogratulovať k nedávnym narodeninám môj bratranec. Ospravedlnil sa, že prišiel vinšovať trošku oneskorene, ale mal množstvo vybavovania a behania po rôznych lekároch mimo nášho mesta. Už aj on, ešte ako mladý človek po 40-tke, musí navštevovať lekárov a z dosť vážneho dôvodu. Vraj už mal vybavený termín na operáciu, ale on ju odmietol. Bojí sa. Strach ho úplne premohol. Sám seba sa pýta: „Čo ak sa to nepodarí?“ …Čo ak?

 

Pripravoval som jemu i sebe kávu. On využil chvíľku ticha, prelistoval si noviny, čo som mal na stole, neskôr mu padol do očí môj modlitebný denník. Začal ho čítať. Trošku zle som sa cítil, predsa len šlo o moje súkromné modlitby a poznámky, no bolo mi trápne mu to zakazovať. Ako som prinášal šálky s rozvoniavajúcou kávou na stôl, všimol som si, že sa bratranec hlboko zamyslel, akoby ho čosi oslovilo a on nad tým premýšľal.  Potom položil ešte otvorený denník na stôl, akoby mal v pláne sa k nemu ešte vrátiť a dočítať ho. Podebatovali sme ďalej, samozrejme aj na veselšie témy. Na záver návštevy, keď som ho vyprevádzal, podal mi ruku, pevne stisol a vraví: „Ahoj Boris, idem bojovať!“

Tie slová mi rezonovali v hlave, no nevenoval som im až toľko pozornosti. Neskôr, pri upratovaní, som chytil do rúk aj môj otvorený modlitebný denník a pozrel som si práve tú stranu, ktorú môj bratranec čítal. Boli tam napísané krátke výňatky zo sv. písma, ktoré ma v minulosti oslovili.

Stálo tam: Druhá kniha kroník, kapitola 32. „Buďte zmužilí a pevní, nebojte sa a nestrachujte sa. S nami je Pán, náš Boh, aby nám pomáhal a viedol naše boje.“

Úplne ma to zasiahlo. Hneď som pochopil, nad čím ten môj bratranec pri čítaní denníka tak prudko spozornel a premýšľal. Oslovili ho práve tieto slová. Dúfam a pevne verím, že ho povzbudili, že mu dodajú potrebnú silu  k dobrým, správnym rozhodnutiam a že s Božou pomocou všetko dobre dopadne v prospech jeho zdravia.

V Teba Pane som dúfal, nebudem zahanbený naveky.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *