Lurdy: Uznaný 69. zázrak

Rím, 22.7.2013 (ZENIT) 016 150 – Prezident „Bureau Médical“ v Lurdoch, Dr. Alessandro De Franciscis, oznámil, že taliansky biskup z Pavie, Msgr Giovanni Giudici, uznal ako „zázračné“ uzdravenie pani Danily Castelliovej z Bereguarda. Ide už o 69. uzdravenie v Lurdoch vyhlásené katolíckym biskupom za zázrak a za „vedecky neodôvodniteľné“.

Danila Castelliová (*1946) trpela od 34. roku života masívnym vysokým tlakom a lekári nedokázali nájsť jeho príčinu. V roku 1982 röntgenové a ultrazvukové vyšetrenia ukázali prítomnosť fibrómov v maternici na čo jej na radu manžela, lekára iránskeho pôvodu, odstránili maternicu aj vaječníky. V novembri toho istého roku žene čiastočne odobrali podžalúdkovú žľazu. Jej utrpenie nebralo konca. V novembri jej diagnostikovali tumor v bruchu  (v oblasti rektumu, mechúru a vagíny). Nasledovali ďalšie chirurgické zásahy, ktoré však nepriniesli vytúžené uzdravenie.

S presvedčením, že to bude jej posledná cesta, podnikla na smrteľne chorá, zúfalá žena v máji 1989, sprevádzaná svojím mužom, púť do Lúrd.

Keď tam vystúpila z prameňa svätyne, rozlial sa v nej „mimoriadny blahodarný pocit“. Jej muž, ktorý túto scénu na brehu pozoroval, ihneď pochopil, že sa v tom okamihu cítila lepšie. A skutočne, prudké krízy vysokého tlaku u nej prestali a úplne sa zotavila.

Táto žena zo severného Talianska predniesla svoj prípad na Úrade pre lekárske pozorovania v Lurdoch. Po dôkladnom preskúmaní úrad v septembri 2010 definitívne potvrdil jej uzdravenie (pri hlasovaní sa zdržal iba jeden člen komisie).

„Pani Castelliová je od svojej púte v Lurdoch v roku 1989, teda už 21 rokov, úplne a natrvalo uzdravená zo syndrómov, ktorými trpela. Uzdravenie sa neudialo v súvislosti s lekárskym ošetrovaním. Žena vedie odvtedy úplne normálny život,“ vyhlásil Dr. De Franciscis.

Medzinárodná lekárska komisia v Lurdoch, ktorá sa skladá z 20 lekárov, na zasadnutí 19. novembra 2011 v Paríži potvrdila, že „spôsob uzdravenia za súčasného stavu vedeckého poznania nemožno vysvetliť“.

Vo februári 2012 vtedajší biskup Diecézy Tarbes-Lourdes, Msgr Jacques Perrier, odovzdal správu príslušnému biskupovi v talianskej Pavii, kde Danila Castelliová žije. Nedávno podpísaný dekrét teda potvrdzuje „zázračný“ charakter uzdravenia a považuje sa za viditeľné „znamenie“ uzdravenia, porovnateľné so znameniami Ježiša Krista v Evanjeliu, ktorými konal zázraky.

„Tento dekrét poskytuje veľkolepú príležitosť znovu objavovať radosť života spoločne s Pánom. Nanovo rysuje známu cestu a – ako vždy – prichádza v pravom okamihu, pretože Božie ‘načasovanie‘ je vždy dokonalé,“ hovorí Danila Castelliová s presvedčením v interview pre týždenník biskupstva „Il Ticino“. –zg-

lurdy 69

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *