1. adventná nedeľa cez rok A

Vtedy budú na poli dvaja: jeden bude vzatý, druhý sa ponechá. Dve budú mlieť na mlyne: jedna bude vzatá, druhá sa ponechá.
Buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej neviete
Mt 24,37-44

 

Keby hospodár vedel, v ktorú nočnú hodinu príde zlodej, veruže by bdel… , ale keby sme vedeli, v ktorý deň príde náš Pán, bdeli by sme?! Alebo by sme si povedali: „Kým príde, mám ešte čas…“?

Keby vedel , kedy príde zlodej, veruže by bdel… – Človek bdie buď kvôli veciam, ktorých sa veľmi obáva, alebo kvôli veciam, ktoré veľmi miluje. Veci, ktoré sú mu ľahostajné, ho zo spánku nerušia. Bdie buď zo strachu alebo z lásky. Zlodej patrí do prvej kategórie. Do ktorej kategórie patrí môj Pán?

Keby hospodár vedel , kedy príde zlodej, veruže by bdel… – Jeho bdenie je bdením zo strachu. A keďže nevie hodinu príchodu zlodeja, nebdie .
Bdenie z lásky je iné. Kto miluje , bdie – bez ohľadu na to, či vie, alebo nevie deň alebo hodinu. Rozdiel spočíva v láske.

resne tak ako v prípade dvoch ľudí, ktorí robia to isté: Budú na poli dvaja: jeden bude vzatý, druhý sa ponechá. Dve budú mlieť na mlyne: jedna bude vzatá, druhá sa ponechá . – Prečo, veď obaja robia to isté!? Rozdiel nie je v tom, čo robia. Rozdiel spočíva v láske.

 

© E-nedeľa
BUONA DOMENICA!
Andrea, sr. Carolina, sr. Silvia, sr. Anna FSP
www.paulinky.cz

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *