S plačom opísala zázrak bl. Jána Pavla II.

florigeth
Pani Floribeth Mora, 50 ročná, obkolesená rodinou na tlačovej konferencii v Úrade arcibiskupa San Jose, Costa Rica oznamuje svoje uzdravenie novinárom obdržané na príhovor blahoslaveného Jána Pavla II. Na ľavej strane je arcibiskup Hugo Barrantes, ktorí svojou prítomnosťou prezentuje plné schválenie Katolíckou cirkvou.

SAN JOSE, Costa Rica (AP) – Žena z Kostariky, ktorej mozogová aneuryzma zázračne zmizla na príhovor pápeža Jána Pavla II. s plačom porozprávala svoj príbeh.

Rímsko-katolícka cirkev predstavila 50-ročnú Floribeth Morovú a jej lekára novinárom po tom, čo pápež František schválil zázrak potrebný na svätorečenie bl. Jána Pavla II.

So slzami v očiach, Mora opísala svoj príbeh, ako bola poslaná z nemocnice domov s liekmi proti  bolesti, no bez zjavnej nádeje na liečbu. Myslela si, že zomrie keď jej v roku 2011 diagnostikovali aneuryzmu. Aneurizma je vypuklina, ktorá vzniká na oslabenej stene cievy v mozgu. Tá môže tlačiť na rôzne štruktúry v mozgu a prejavovať sa množstvom príznakov. Môže dôjsť k jej prasknutiu a vzniká tzv. subarachnoidálne krvácanie do mozgu a smrť.

Žena hovorí, že fotografia pápeža sa jej prihovorila počas blahorečenia zosnulého pápeža a jej doktor hovorí, aneuryzma zmizla bez zjavného dôvodu. Mora a jej rodina mlčali, pretože čakali na podpis pápežského dekrétu o uznaní jej príbehu ako zázraku.

Mora, ktorá vlastní súkromnú bezpečnostnú firmu s manželom v susedstve Dulce Nombre de Tres Rios, povedala, že sa prebudila dňa 8. apríla 2011, so silnou bolesťou hlavy a šla do nemocnice v neďalekom meste Cartago, kde bola diagnostikovaná s ťažkými migrénami.

Bolesť trvala tri dni a Mora sa vrátila do nemocnice, kde séria testov ukázala aneuryzmu na pravej strane mozgu, ktorý začal krvácať – konštatuje jej ošetrujúci lekár Alejandro Vargas. Lekári neboli schopní zastaviť krvácanie a Vargas konzultoval jej prípad s kolegami z iných latinskoamerických krajín a v Španielsku, ktorí neodporúčali prevoz pacientky kvôli obtiažnym prístupom do postihnutej oblasti mozgu. Bolo to smrteľné riziko pre Floribeth, alebo by skončila s veľkými neurologickými poškodeniami, povedal jej lekár.

“Vrátila som sa domov s hrôzou blížiacej sa smrti. Len som sa prizerala na moje deti, ako chodia okolo mňa. Sledovali ako mi je alebo ticho stáli pri posteli. Môj manžel sa snažil byť silný, vzal ma za ruku a prežehnal sa ňou každú noc… Bolo to veľmi smutné,“ povedal Mora.

Jej rodina vybudovla oltár pre Jána Pavla II. pred jej domom, a zakiaľ Mora sledovala beatifikáciu  zosnulého pápeža 1. mája 2011, zobrala časopis a pri pohľade na fotografiu pápeža, začala  počuť hlas.

“Vstaň, neboj sa,“ povedal jej.

Ona teda vstala a cítila sa okamžite lepšie a celý rad lekárskych testov zistil, že jej aneuryzma jednoducho zmizla. Dnes ukazuje novinárom a celému svetu fotografie svojho mozgu urobených pred a po zázraku uzdravenia. Po jej uzdravení, Mora napísala svoj príbeh na blogu venovanom Jánovi Pavlovi II., kde to uvideli ľudia, ktorí napomohli svätorečeniu pápeža. Neskôr cestovala do Ríma, kde podstúpila verifikačné testy; cirkevní hodnostári skúmali jej uzdravenie a klasifikovali ho ako zázrak.

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *