Úvod

Svätá Sestra Faustína patrí dnes k najpopulárnejším a najväčším mystikom Cirkvi. Jej popularita rastie spolu s dynamickým rozvojom úcty k Božiemu Milosrdenstvu. Nové spôsoby tejto úcty (obraz, sviatok, korunka k Božiemu Milosrdenstvu a hodinu Milosrdenstva) odovzdala svetu práve ona a jej účinný príhovor a mnohé milosti ktoré vyprosila, len zvyšujú jej popularitu.

Pán Ježiš ju nazýval svojou sekretárkou a správkyňou svojho milosrdenstva. Povedal jej: Rob, čo chceš, rozdávaj milosti, ako chceš, komu chceš a kedy chceš (Den. 31). Jej mocný príhovor pri vyprosovaní milostí Božieho milosrdenstva veriaci veľmi radi využívajú. Preto sa v ich srdciach zrodila túžba nielen hľadať u nej pomoc, ale ctiť si ju tak, ako si to svätí zaslúžia. Po blahorečení (1993) Kongregácia pre bohoslužbu a disciplínu sviatostí schválila formulár svätej omše o Božom Milosrdenstve a v roku 2002 texty Liturgie hodín (na 5. október). Kardinál František Macharski, krakovský metropolita schválil 9. júla 2003 Litánie k sv. Sestre Faustíne a Novény .

V tejto zbierke sú štyri novény k sv. Sestre Faustíne a na jej príhovor. Každá z nich pozostáva z textov vyňatých z jej Denníčka , ale ich obsah a forma je odlišná, závisí od potrieb veriacich. Prvá má všeobecný charakter a môžeme si ju konať v rôznych potrebách. Ostatné majú konkrétny úmysel: za poznávanie tajomstva Božieho milosrdenstva, za milosť detskej dôvery a za milosť premieňať svoj život na milosrdenstvo.
Vám všetkým, ktorí budete používať tento modlitebník, želáme, aby ste zakúsili duchovnú radosť z poznávania milosrdnej Božej lásky, aby ste mali veľkú nádobu dôvery, boli bohatí na kresťanské milosrdenstvo a aby ste veľmi účinne vyprosovali potrebné milosti.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *