Mariánsky ruženec bolestný I.

Úvod: Ježišu, v tejto modlitbe bolestného svätého ruženca by sme ťa chceli sprevádzať spolu s Pannou Máriou na tvojej krížovej ceste. Prosíme ťa o milosť, aby sme svojím srdcom prenikli do tajomstva tvojho utrpenia a tak dokázali objaviť hĺbku, šírku aj výšku tvojej lásky.

1. Ježišu i dnes sú mnohí, ktorí ostávajú osamotení a prežívajú chvíle opustenosti. Prosíme ťa za všetkých týchto ľudí. Buď pri nich a pošli im anjela, ktorý ťa utešoval v Getsemanskej záhrade.

2. Ježišu, tvoje doráňané telo symbolizuje zranené srdcia ľudí, posiate jazvami, ale i novými ešte nezahojenými ranami. Prosíme ťa za všetkých ľudí. Zahoj im rany srdca a tiež daj, aby sme neboli tými, ktorí bičujú srdcia druhým.

3. Stáva sa, že hnev v človeku vie narásť do takých rozmerov, až prestane mať svoje hranice. Pomôž nám, aby sme sa vedeli v čas ovládnuť, odpustiť a hnev nahradiť milosrdnou láskou.

4. Ježišu, uzdrav svojou láskou srdcia tých, ktorých zachvátila horkosť utrpenia a nevedia prijať svoj kríž.

5. Ježišu, na svete je veľa ľudí, ktorí umierajú nezmierení s Bohom a s blízkymi. Prosím ťa za týchto ľudí, ale aj za nás, aby sme pri našom odchode do večnosti mali možnosť zmieriť sa s Nebeským Otcom i s blížnymi a tak mohli v pokoji odovzdať svojho ducha Otcovi.

Modlime sa za nášho pápeža M .
a na jeho úmysly

Otče náš…, Zdravas Mária…, Sláva Otcu…

Všemohúci Bože,
svojho služobníka pápeža M. si vyvolil
za nástupcu svätého Petra,
aby viedol tvoj ľud;
láskavo vypočuj naše prosby,
nech ako Kristov nástupca na zemi
utvrdzuje svojich bratov
a nech Cirkev je s ním spojená
zväzkom jednoty, láska a pokoja,
aby tak všetci ľudia našli pravdu a večný život
v tebe, večnom Pastierovi duší.
Skrze Krista, nášho Pána.
R. Amen.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *