Radostný ruženec 12/1999

1.Zvestovanie

Nikdy nebolo počuť, žeby anjel pozdravil človeka v takej hlbokej úcte, ako to urobil archanjel Gabriel, keď sa sklonil pred Pannou Máriou a oslovil ju týmito slovami: „Zdravas, milosti plná, Pán s tebou.“

2.Navštívenie Alžbety

Plod, ktorý nosí Panna Mária pod srdcom je požehnaný Bohom. Prichádza k nám Syn, aby vyplnil vôľu Otca, aby oslávil jeho meno. A tak hoci je Panna Mária tiež požehnaná, plod jej života je požehnaný ďaleko viac.

3.Narodenie

Blahoslavená Panna Mária je skutočnou, prirodzenou Kristovou matkou. Ježiš si nepriniesol telo z neba, ale vzal si ho z tela Panny Márie.

4.Obetovanie v chráme

Pretože Ježiš sa narodil ako prvorodený, podľa zákona mal byť zasvätený Pánovi. Evanjelista Lukáš nám ukazuje, ako nádherne obidve povinnosti, ktoré predpisoval zákon, slúžia Božiemu zámeru. Ježiša, Božieho Syna, priniesli rodičia do chrámu, aby ho predstavili Pánovi a z vďačnosti priniesli zaňho skromnú obetu.

5.Nájdenie Ježiša v chráme
Malý Ježiš dáva učiteľom zákona prvú lekciu. Práve toto bude jeho poslaním. Priniesť zvesť o láskavom Bohu a vpísať toto učenie do sŕdc svojich poslucháčov.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *