Radostný ruženec 1/1994

1.Máriine „Áno“

Mária svojím „áno“ ponúkla Otcovi svoju osobnú spoluprácu na jeho pláne spásy. Hľa cesta, ktorú vykonala naša Matka a ktorú nám ukazuje, aby sme dospeli k životu dôverného a hlbokého spojenia s Bohom.

2.Návšteva u príbuznej Alžbety

Prináša radosť, prináša samého Boha. Už v tejto chvíli je Mária priamou sprostredkovateľkou Božích milostí pre človeka. Cez ňu je najistejšia cesta ku Kristovi, prechod cez „judské hory“ k srdcu blížneho.

3.Svätá noc

V okamihu, keď je vesmír pohrúžený do hlbokého ticha, začína na zemi veľká modlitba Matky, ktorá preniká do nebies a otvára ich, aby priniesla na svet svoj Božský výhonok. Uprostred presvätej noci ukladá nebeské Dieťa do kolísky, utvorenej z núdze a utrpenia ľudstva.

4.Obetovanie

Matka kladie do rúk kňaza svoje Dieťa a v ňom sa klania svojmu Bohu, ktorý vstupuje do slávy svojho domu. V tomto čase, keď sa ľudstvo odvracia od Boha, prináša Cirkev deti do Pánovho chrámu a kladie ich na jeho oltár, aby boli obetované na dokonalé vyplnenie jeho Božej vôle.

5.V dome Otca

Ľudia hľadajú svoje životné šťastie, svoj život si zapĺňajú rôznymi potešeniami, avšak v týchto veciach šťastie nenachádzajú. Mária hľadá v chráme a stretáva svojho Pána a Boha, ktorý je zmyslom jej života.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *