Ruženec svetla 1/2001

1.Krst v Jordáne

Na Ježiša zostupuje Duch Svätý v podobe holubice. Aj v nás pôsobí, ale záleží na tom, nakoľko ho v našej duši nechávame pôsobiť. To sa prakticky prejavuje v našich životoch. Alebo prázdnych a bezcenných, alebo plných lásky a Ducha Svätého.

2.Svadba v Káne Galilejskej

Ježiš hovoril o modlitbe viery, ktorá prenáša hory. Máriina modlitba spôsobila Ježišov zázrak na svadbe, ba viac: ešte pred tým v istom zmysle preniesla Božieho Syna na zem. Jej viera úplne zmenilo jej život. Ním sa začína aj nová etapa dejín spásy.

3.Ohlasovanie Božieho kráľovstva

Ježiš vyzýval k obráteniu ako podmienke prijatia Božieho kráľovstva. Nie je to tak, že Ježiš zomrel za všetkých a tak sme všetci spasení. Na strane človeka je dôležitý osobný krok prijatia jeho zástupnej smrti. Ak tento nenastane neuskutoční sa ani spasenie. Bez obrátenia, niet ani spasenia.

4.Premenenie na hore

Keď sme sa obrátili k Bohu a žijeme s ním v spoločenstve, sme svedkami toho, čo môže urobiť Božia moc. Ak budeme ochotní seba samých vydať do Božích rúk, cez Kalváriu prejdeme k večnému životu slávy s Kristom.

5.Ustanovenie Eucharistie
Ježiša v Eucharistii nám dáva milosť a tá istá milosť nám pomáha ísť za Ježišom. Problém je, že sme milosťou prijali život, patríme Kristovi, sme pokrstení, ale neprijímame Božiu milosť a upíname sa k životu sveta Ak prijmeme milosť, necháme pôsobiť Krista a On v nás zvíťazí nad svetom.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *