Tajomstvá bolestného ruženca VI.

1.Ježiš v Olivovej záhrade

Ježiš nejde na smrť bez duchovného zápasu. Zakúša smútok a úzkosť. Akoby teda mohol byť ľahostajný k našim smútkom a trápeniam? Učí nás v tomto tajomstve, ako ich prežívať s Ním, nasledovať ho v Jeho poslušnosti.

2. Bičovanie

Nevinné obete násilia všetkých časov môžu obrátiť svoj zrak k nemu. Aj na jeho tele môžeme vidieť, kam až siaha krutosť človeka. Modlime sa za všetkých nevinne trpiacich na svete, aby ich svedectvo ukázalo, že láska zvíťazí aj nad najväčším utrpením.

3. Korunovanie tŕním

Nestačí, že Ježiš znáša bolesti. Jeho trýznitelia ho naviac s radosťou ponižujú a vysmievajú sa mu. On však vie, že jeho kráľovstvo nie je z tohto sveta. Svojím pokojným postojom kladie základy svojho kráľovstva oveľa hlbšie, ako vnikajú tŕne do jeho krvavej tváre.

4. Krížová cesta

Kristus nesie na pleciach kríž- znak svojho kráľovstva. Čím ďalej napreduje po ceste na Golgotu, tým viac sa približuje spása sveta. Každý jeho krok je krokom ku večnej sláve.

5. Smrť na kríži
Ježiš vykonal všetko potrebné pre spásu sveta. Situácia hriešnikov na celom svete sa radikálne mení. Nedôveru a vzburu Adama premohla nezlomná viera a synovská dôvera Nového Adama. Výdychom Ježiša na kríži sa začína nový svet.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *