Modlitby k Panne Márii II.

Najsvätejšia a nepoškvrnená Panna, moja milostivá matka, Mária, k Tebe sa utiekam ja, biedny človek, ako k matke svojho Pána, ku kráľovnej sveta, k mojej orodovnici, k nádeji a ochrane hriešnikov. K Tebe sa obraciam, mocná Pani, a ďakujem Ti za premnohé dobrodenia, ktoré si mi preukázala, najmä za to, že si ma chránila od večného zatratenia, ktoré som si už toľko ráz zaslúžil(a).
Milujem Ťa, Kráľovná, lásky najhodnejšia, a sľubujem, že Ti budem verne slúžiť a urobím všetko, aby Ťa aj iní milovali. V Teba vkladám všetku svoju nádej a dúfam, že na Tvoj príhovor dosiahnem spásu. Matka milosrdenstva, príjmi ma za svojho(u) služobníka(u) a prikry ma plášťom svojej ochrany! Keďže Tvoj príhovor je taký mocný u Boha, vypros mi milosť v pokušeniach a dostatok sily, aby som až do smrti premáhal(a) všetky útoky Zlého. Vyprosujem si u Teba pravú lásku k Pánu Ježišovi a dúfam, že sa dožijem šťastnej hodiny smrti.
Ty moja matka, pre Tvoju lásku k Bohu Ťa prosím, pomáhaj mi až do poslednej hodiny môjho života. Neopúšťaj ma, kým ma neuzrieš blahoslaveného(ú) v nebi, kde uvidím svojho Boha, ktorému budem ďakovať a velebiť Jeho milosrdenstvo na veky vekov.
Amen.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *