Modlitba k piatim Kristovým ranám

Príď mi, Bože, na pomoc.
Pane, ponáhľaj sa, pomôž mi.
Sláva Otcu i Synu i Duchu Svätému, ako bolo na počiatku, tak nech je i teraz i vždycky i na veky vekov. Amen.

Premilý môj Pane, ukrižovaný Ježišu, hlboko sa skláňam a s presvätou Máriou a so všetkými anjelmi a nebeskými svätými klaniam sa presvätej rane na Tvojej pravej ruke. Ďakujem Ti za nekonečnú lásku, s akou si znášal toľké bolesti za moje hriechy, ktorými teraz opovrhujem celým srdcom. Prosím Ťa, daj Cirkvi zvíťaziť nad jej nepriateľmi a všetkým jej synom daj sväto kráčať po cestách Tvojich prikázaní.
Otče náš, Zdravas, Sláva…

Premilý môj Pane, ukrižovaný Ježišu, hlboko sa skláňam a s presvätou Máriou a so všetkými anjelmi a nebeskými svätými klaniam sa presvätej rane na Tvojej ľavej ruke. Prosím Ťa, udeľ milosť hriešnikom a umierajúcim, najmä tým, ktorí sa s Tebou nechcú uzmieriť.
Otče náš, Zdravas, Sláva…

Premilý môj Pane, ukrižovaný Ježišu, hlboko sa skláňam a s presvätou Máriou a so všetkými anjelmi a nebeskými svätými klaniam sa presvätej rane na Tvojej pravej nohe. Prosím Ťa, udeľ milosť duchovenstvu a všetkým osobám Tebe zasvätením, aby medzi nimi kvitli početné kvety svätosti.
Otče náš, Zdravas, Sláva…

Premilý môj Pane, ukrižovaný Ježišu, hlboko sa skláňam a s presvätou Máriou a so všetkými anjelmi a nebeskými svätými klaniam sa presvätej rane na Tvojej ľavej nohe. Prosím Ťa, vysloboď duše z očistca, najmä tie, ktoré si na tomto svete úprimne uctievali Tvoje sväté rany.
Otče náš, Zdravas, Sláva…

Premilý môj Pane, ukrižovaný Ježišu, hlboko sa skláňam a s presvätou Máriou a so všetkými anjelmi a nebeskými svätými klaniam sa presvätej rane na Tvojom prepichnutom boku. Prosím Ťa, požehnaj a vypočuj všetkých, ktorí sa odporúčajú do mojich modlitieb.
Otče náš, Zdravas, Sláva…

Panna bolestivá, oroduj za nás! (trikrát)

ežišu ukrižovaný, posilni moje prosby zásluhami svojho utrpenia. Udeľ mi svätosť v živote, milosť prijať sviatosti v hodine smrti a večný život.
Amen.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *