„Ako myslíš srdcom taký si“ Príslovia 23:7

150474_368816549890716_1081489670_nPodľa knihy Common Sense Health and Healing od Dr. Richarda Schulza

Predstavte si ako sa má chrániť náš imunologický systém pred trvalými útokmi, ktorým sa vystavuje?
Ak sa Vám zdá, že náš organizmus zabíjajú baktérie a útočné chrípky sú zhubné pre náš organizmus, budete prekvapení, že vedecké a lekárske výskumy zistili, že najnebezpečnejším nepriateľom nášho organizmu nie sú mikróby … ale naše myšlienky a slová …

Výživa pre terapeutické účinky účinnejšia ako vitamíny, minerály, enzýmy, prírodné šťavy a lekárske bylinky je Láska.

Mozog pracuje trvale, bez prestávky, neprestáva nikdy … Je to počítač, ktorý ovláda náš organizmus a reguluje prakticky každú z funkcií metabolizmu a chemickú rovnováhu, zabezpečuje tisícky aktivít v našom organizme, a práve je to mozog , ktorý riadi, trvale reguluje a udržuje celý náš organizmus v každom okamžiku počas celého nášho života …

Veda objavila, že pri premýšľaní mozog vyrába látky, ktoré otvárajú niečo čo by sme mohli nazvať Oknom .

Keď sa myslenie rozhodne, okno sa uzavrie. Napríklad, keď niekto sníva a cíti lásku, potom tento neuveriteľný pocit, ktorý zachvacuje celé telo nie je ničím iným, ako chemickou látkou.

Keď človek prežíva príjemný a krásny okamžik telo potom uvoľňuje istú chemickú látku (pocit slasti) a keď je človek sklamaný, podvedený, nahnevaný tiež sa v jeho obehovom systému objaví istá chemická látka (pocit bolesti – akási korózna kyselina), ktorú opäť vytvára mozog. Tieto látky, ktoré mozog uvoľňuje sa nazývajú neuropeptidy .

Biológia sa mnoho rokov venuje výskumu tejto oblasti.

Doteraz vieme, že keď premýšľame, v mozgu sa nám uvoľňujú látky, ktoré vplývajú na osobu a to čo táto osoba cíti je produktom asimilácie týchto neuropeptidov.

A tu je to čo robí záležitosť znepokojujúcou. Lekárska veda urobila v poslednom desaťročí zmyslami nepochopiteľný objav, ktorý prakticky nebol povšimnutý.

Vedelo sa, že bunky imunologického systému, ako aj všetky ostatné majú výbojové miesta na svojej membráne na prijímanie rozličných látok.

Čo sa zistilo, je, že v membráne každého z lymfocitov, ktoré chránia naše telo od baktérií vírusov, húb, parazitov a rakoviny – takpovediac od všetkých chorôb, existuje konkrétny výbojový bod , ktorý prijíma neuropeptídy .

Prečo je pre imunologický systém človeka dôležité, čo si človek myslí, prečo je preňho dôležité myslenie ? Nestačia mu množstvá mikróbov, ktorých je plno v našom prostredí ?

Je nevyhnutné miešať sa do nášho života a monitorovať osobné rozhovory, ktoré vedieme sami so sebou …? A to nie je všetko.

Už sme videli, že imunologický systém sleduje a počúva naše vnútorné monológy, zatiaľ čo žiadna bunka ani orgán ani iný aparát nášho tela nesleduje náš organizmus, ak nie je pripravený odpovedať na informáciu, ktorú dostane.

Imunologický systém nielen počúva, ale aj reaguje na emocionálny dialóg.

Toto potvrdzuje lekárska veda: bunky, ktoré chránia organizmus majú konkrétne body na príjem neuropeptidov, teda látky, ktoré produkuje mozog pri každom myslení.

A že odpoveď týchto buniek na vznik patogénov sa mení v závislosti na zosilnení, zoslabnutí alebo úplnom vynechaní funkcie, ktorú tieto látky spôsobujú.

Odpoveď imunologického systému je závislá na myslení.

Všetko čo robíme má fyzické následky a podľa nich sa vidí čo si myslíme, a teda …

Rozmýšľajte optimisticky!

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *