90 minút v nebi

„90 Minutes in Heaven“ („90 minút v nebi“) – tak sa nazýva nová kniha, ktorá vyšla v roku 2007 v USA. Don Piper v nej vyrozprával neuveriteľný príbeh, ktorý zažil vo roku 1999. Po vážnej autonehode tento muž bol podľa údajov záchranárov mŕtvy. To, čo on sám v tých chvíľach prežíval, opisuje vo svojej knihe.

„Keď som zomrel, nešiel som cez dlhý čierny tunel. Nemal som pocit, že umieram a že som sa vrátil znova naspäť. Ani som necítil, že moje telo bolo prenesené na svetlo.“
V spomienkach sa vrátil na most, kde sa nehoda stala: „Videl som, ako ma zahalilo svetlo žiarou, ktorú pozemskými pojmami vôbec nedokážem opísať.“ V ďalšom okamihu som bol v „nebi“, opisuje Don Piper.
Tam videl ľudí, počul hudbu, spevy aleluja a piesne chvál, ktoré nikdy predtým nepočul. Rozmer času zmizol: Všetko sa dialo súčasne a napriek tomu bolo všetko bez chaosu a pokojné.
Na pozemskej strane to však medzitým vyzeralo úplne inak: Zatiaľ čo lekári záchrannej služby ho už vyhlásili za mŕtveho, išiel náhodou okolo miesta nehody baptistický kazateľ a pomodlil sa za mŕtveho. Asi po 90 minútach sa stalo to neuveriteľné: Piper sa vrátil naspäť do života.
Don Piper, ktorý sa z následkov nehody musel liečiť celé roky, je dodnes presvedčený, že Boh robí zázraky. Jeho zážitky z „90 minút v nebi“ zmenili celý jeho život ako aj jeho život viery, ako sám priznal.
„Som presvedčený, že Boh reaguje na modlitby, hovorí. „A myslím si, že Boh ešte aj dnes robí zázraky. Každý deň ďakujem Bohu, že žijem, že dokážem chodiť a že môžem ľuďom rozprávať o zázrakoch, ktoré sa stali.“
Kniha sa už stala bestsellerom. Od júla 2007 vydali už jej 8. vydanie.

Zdroj: Kath.net 01005
New York, 27.2.2008

–zg-
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *