Podozrivý návštevník kostola

Jedného kňaza zaujali časté návštevy ošumelo odetého neznámeho muža v jeho kostole. To, čo budilo jeho podozrenie, bol práve spôsob, ako tieto návštevy prebiehali. Muž vošiel, postál pár sekúnd vzadu v kostole a zmizol. Kňaz sa bál o obsah kostolných pokladničiek, a tak požiadal kostolníka, aby na neho dohliadol.
Jedného dňa kostolník muža oslovil a spýtal sa ho čo tam robí.
„Len sa rozprávam s Bohom“, znela odpoveď. „Ako to?“ povedal mu na to kostolník. „Sotva vojdete, hneď ste zase vonku. Tomu vravíte modlitba?“ Cudzinec sa hájil: „Len tak za ním zaskočím a poviem mu: „Ježišu, tu je Jim“.

Po nejakej dobe navštívil kňaz jedno z oddelení nemocnice a vrchná sestra mu vravela, že majú nového pacienta, ktorý má na ostatných pacientov neuveriteľný vplyv. Nikto nevedel, odkiaľ je, nikto ho v živote nevidel, ale bolo na ňom niečo zvláštneho. Jednoducho, ten človek okolo seba akoby vyžaroval dobro.
Keď kňaz pristúpil k jeho lôžku, okamžite ho spoznal ako toho návštevníka svojho kostola, ktorému tak ukrivdil. Začal sa ho teda pýtať na jeho modlitebný život a na to, ako získal taký vplyv na druhých pacientov. „To tie moje návštevy, otče,“ prišla odpoveď. Keď sa mu kňaz s vedomím, že pacient žiadne návštevy nemá, chystal skočiť do reči, rýchlo pokračoval: „Áno, otče, každý deň ku mne príde a postojí u nôh mojej postele. Pozrie sa na mňa a povie mi: „Jimi, tu je Ježiš“.

adoracia

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *