Pán nabáda, aj pomáha…

Som učiteľkou na cirkevnej škole. Pán urobil už toľko zázrakov v mojom živote… Ten „najčerstvejší“ sa stal v utorok 3.3.2009.
Už dlhšiu dobu som pociťovala nepokoj v srdci, že by som mala urobiť niečo viac pre žiakov, než „len“ modliť sa za nich – hlavne pre tých starších (deviatakov). Ešte aj v našom farskom časopise napísala jedna pani učiteľka veľmi dobrý a výstižný článok o dnešných žiakoch, o tom, že by sme mali niečo urobiť pre nich aj po duchovnej stránke, nielen vzdelávať. Zase vošiel do môjho srdca nepokoj. Keďže odoberám časopis „Milujte sa!“, ktorý ma veľmi
oslovil už od prvého čísla, napadlo ma – teda Pán mi vnukol myšlienku – dať im tento časopis do rúk. A nemohla som sa tej myšlienky zbaviť. Ale nevedela som ako to urobiť. Prosila som Pána v modlitbe o radu a Pán ma vyslyšal. Vlial mi do srdca pocit istoty, že to mám urobiť. Pochybnosti som mala ohľadom peňazí.
Bola som ochotná obetovať na tie časopisy nejakú čiastku – nebolo to toľko, žeby sme bez toho nevyžili, ale ani nie málo. A nevedela som, ako to odôvodniť manželovi a či by súhlasil s týmto nápadom. Ale rozhodla som sa, že sa tým trápiť nebudem, veď ak je to Božia vôľa, tak to nejako zariadi. A zariadil – nad moje očakávania.
Napísala som pánovi, ktorý objednáva tento časopis a poprosila som ho o jeho názor, aj o radu, ktoré číslo by bolo pre nich najlepšie.
Krátko potom som sa rozhodla objednať 50 ks – aspoň pre deviatakov, číslo 10. Ale naďalej som sa modlila za poznanie a Božiu vôľu.
Na druhý deň som dostala od tohto pána mail, že má na sklade kopu zvyšných časopisov čísla 5 a 7 a že mi ich môže dať zadarmo  a ešte mi ich aj dovezie do školy. Celým telom mi prešli zimomriavky a do očí mi vošli slzy. Zajtra mi ich má doviezť do školy. A keď som si doma vyhľadala tie čísla 5 a 7, potešila som sa ešte viac, lebo sú v nich ešte výstižnejšie články pre deviatakov ako v čísle 10. A nielen to, bude ich viac ako 50 ks, takže ich budem môcť dať aj ôsmakom. Náš Pán je úžasný. Už ani neviem, po koľký krát žasnem nad Jeho múdrosťou, láskou, milosrdenstvom. Vďaka Ti, Pane.
Už len veriť a dúfať, že Pán za mňa dielo dokončí. Budem sa modliť a zároveň aj Vás prosím o modlitby za žiakov, aby si tie časopisy prečítali, aby sa tie články a svedectvá dotkli ich duší a priviedli ich na tú správnu cestu.

Učiteľka Janka, 6.3.2009
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *