Prečo niektoré choroby „nemožno“ liečiť?

Lekári, medicína… niekedy to zaberie, niekedy nie. Niekedy príliš pomaly. Ale my túžime byť zdraví hneď a nechce sa nám veľmi čakať. A tu sa zrazu dozvieme o niekom, ktorého chýr sa nesie od ucha k uchu: vraj má zvláštne schopnosti, akúsi energiu, magnetizmus… Nepotrebuje rőntgen, ani vyšetrenie, pretože Vám rovno povie, čo Vám je. A vraj veľa ľuďom pomohol. Čo na tom, že nemá na to školu?! Ba nájdu sa takí aj medzi lekármi, ale načo je im medicína, keď v ich rukách prúdi nadprirodzená sila?!
A tak mnohí chorí ľudkovia nechajú lieky, nechajú medicínu a zveria svoje zdravie do rúk neznámych síl skrývajúcich sa pod názvom psychotronika, kineziológia, reiki, Silvova metóda alebo jednoducho liečiteľstvo. Spomínam si na moju príbuznú, ktorá po takejto terapii začala trpieť rozdvojením osobnosti. Alebo pred viacerými rokmi jeden zámožný muž v Ružomberku: vraj ho uzdravili filipínski liečitelia z rakoviny. Už žiaden nález. Prešli štyri roky a on zomrel na mozgovú mŕtvicu. Mal okolo päťdesiatky. Náhoda, povie si niekto. Len akosi takýchto náhod je príliš veľa a často sa objavujú na psychiatrických ambulanciách. Nie je výnimkou, že niekedy až polovica psychiatrických pacientov predtým navštívila podobných liečiteľov.
V čom je vlastne chyba? Boh dal človekovi rozum, aby ho využíval. Dnešná medicína je na skutočne vysokej úrovni. Mnohé choroby sa dajú liečiť, ale nie zo dňa na deň. Tak, ako na človeka dlhý čas pôsobili negatívne podnety, pokiaľ sa prejavila choroba, tak je potrebný dlhší čas aj na jej liečenie. Lenže my žijeme v tak uponáhľanej dobe, že na zdĺhavé liečenie nemáme čas. A preto opúšťame klasickú medicínu, založenú na rozumných výskumoch a pokusoch, a ľahkovážne veríme aj nelogickým tvrdeniam liečiteľov, maskujúcich svoje pochybné metódy názvom alternatívna medicína. Lebo oni sľubujú všetko a hneď. Zázraky na počkanie.
A zabudli sme ešte na jednu vec. Prečo nemôže medicína vyliečiť všetky choroby? Lebo mnohé súvisia so stresmi, s uponáhľanosťou, nepokojom a chaosom, v ktorom žijeme. Darmo budeme brať pilulky; ak nezmeníme štýl života, k vyliečeniu nedôjde. Niektoré choroby možno odídu, ale prídu zasa ďalšie.
A ešte niečo. Sú aj také choroby, ktoré súvisia s hriechmi. Viaceré výskumy potvrdili, že ľudia, ktorí dlhodobejšie v sebe prechovávajú negatívne pocity, sú omnoho náchylnejší na niektoré ťažké ochorenia. Napríklad tí, ktorí niekomu neodpustili, hnevajú sa alebo dokonca nenávidia, tí ktorí v sebe živia neprajnosť, závisť a pod. Pokiaľ sa neoslobodia od zla vo svojom vnútri, ktoré oslabilo organizmus a spustilo psychické alebo fyzické ochorenia, nepomôže im ani medicína, a už vôbec nie liečitelia alternatívnej medicíny.
V dnešnej dobe sa totiž zabudlo, že choroby ducha môže bezpečne a bezo zvyšku odstrániť iba Boh. A preto je veľkou hlúposťou hľadať uzdravenie inde ako u Neho, ak nepomáhajú najmodernejšie medicínske metódy a dobre otestované liečivá. Verím, že Vy si ceníte múdrosť a chápete, že ak by to nebola pravda, z kresťanských modlitieb by už dávno vymizlo vzývanie Boha, či jeho Matky ako Uzdravenia nemocných.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *