Vaše otázky

Vaše otázky týkajúce sa okultizmu môžete písať na e-mail [email protected]. Odpovie Vám na ne Pavol Hucík. Odpovede si môžete potom prečítať na našej stránke, kde ich budeme publikovať

 Niečo o mne

Volám sa Pavol Hucík a pochádzam Brezovice na severnej Orave. Od mala ma priťahovali skryté a tajomné veci, z čoho sa vo mne zrodila láska k archeológii, k jaskyniam a k mágii. Môj vzťah k mágii začal nevinnou záľubou v kúzelníckych trikoch, čo mi zostalo až dodnes. Neskôr som sa dostal k literatúre, ktorá ma voviedla do sveta už nie iluzórnej ale skutočnej mágie.
Zdalo sa mi, že objavujem skryté nadprirodzené schopnosti, ktoré do mňa vložil Boh. Už na strednej škole som napísal seminárnu prácu s názvom „Ako sa každý môže naučiť hypnotizovaniu“ a na požiadanie profesora a spolužiakov som mal dve prednášky o využití skrytých síl. Najviac ma ovplyvnili autori ako Břetislav Kafka a José Silva. Prakticky som sa venoval hypnóze, Silvovej metóde, bielej mágii, magnetizovaniu, práci s kyvadlom a mumiálnej liečbe. Postupne som svoje vedomosti a tajomné sily začal zneužívať aj proti vôli ľudí, ktorých sa to týkalo a tiež, aby som získal isté finančné výhody.
Prvou situáciou, ktorá otriasla mojím presvedčením, bolo zistenie, že sa v tzv. hladine alfa nedokážem modliť. Druhou bol záhadný neúspech niektorých pokusov, za ktorým mohol stáť jedine Boh, ktorý vedel aj o tých najtajnejších praktikách a prekazil ich. Treťou situáciou boli abstinenčné úzkostné stavy, ktoré som prežíval počas prípravy na maturitu, keď som nemal čas konať pravidelné hypnotické sedenia. To však ešte nestačilo na môj úplný rozchod s paranormálnymi javmi.
V tom čase sa zrodilo vo mne kňazské povolanie. Až v seminári som stretol spolužiakov, ktorí mi podrobne vysvetlili, čo je zlé na mágii a okultizme. Počas seminára Obnovy v Duchu Svätom som sa konečne všetkého zriekol. Teologické štúdiá som ukončil diplomovou prácou pod názvom „Parapsychológia z pohľadu kresťanstva“ pod vedením ThDr. Františka Tondru, spišského diecézneho biskupa.
V kňazskej pastorácii (od roku 1999) sa popri inom venujem aj ľuďom, ktorí prišli do kontaktu s mágiou, okultizmom a sektami. Začali prichádzať sami. Keď mi hovorili o svojich problémoch, zistil som, že im rozumiem. Postupne prišli aj prvé pozvánky na prednášky. Doteraz ich bolo okolo osemdesiat po celom Slovensku. Mnohí ľudia prichádzajú a prosia o radu a tiež o modlitbu.
Táto rubrika sa zrodila po prednáške vo Svite, kde som bol oslovený, aby som svoje poznatky a skúsenosti ponúkol širšej verejnosti cez internet. Súhlasil som najmä preto, lebo vnímam, že to, čo som v tejto oblasti zažil, nebola náhoda a že Vám dlhujem poznanie, ku ktorému ma Boh priviedol.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *