Navzájom sa prijímať

matka teresaPrijímajte sa navzájom a usmievajte sa na seba. Nie je to vždy ľahké. Stáva sa mi, že mám čo robiť, aby som sa usmievala na sestry v spoločenstve. V takýchto chvíľach sa potrebujeme modliť. Musíme urobiť miesto Ježišovi v nás, lebo to je podmienka toho, aby sme boli schopní dávať ho iným.
Ak si osvojíte umenie prijímať sa navzájom, budete sa väčšmi podobať Kristovi, lebo jeho srdce je samá blahosklonnosť a myslí vždy na iných. Ježiš prišiel medzi ľudí robiť dobro. Podobne aj jeho matka v Káne myslela na potreby iných a chcela, aby ich poznal aj Ježiš.
Ježiš nám prikazoval, aby sme boli jeho žiakmi, aby sme boli mierni a pokorní srdcom. Ak budeme mierni a pokorní srdcom, budeme sa navzájom milovať, tak, ako on miluje nás.
Celý svet pociťuje veľký smäd po láske. Pokúste sa preto zaviesť modlitbu do svojich rodín, prineste modlitbu svojim deťom. Naučte ich modliť sa. Lebo dieťa, ktoré sa modlí je šťastné dieťa. Rodina, ktorá sa modlí je rodina zjednotená. A aby ste ostali zjednotení, milujte sa navzájom, tak ako Boh miluje vás a vy viete že vás miluje nežne.
Je veľmi dôležité, aby deti počuli rodičov rozprávať o Bohu. Je potrebné, aby sa deti mohli pýtať na Boha.
Raz sa mi stalo, že som dala modlitbu jednému neveriacemu, priniesol ju domov a jeho deti sa začali modliť. Pri ďalšom stretnutí mi ten človek povedal: „Matka Tereza, neviete si predstaviť, ako vaša modlitba a váš obrázok rozvírili celú moju rodinu! Deti chcú vedieť, kto je Boh. Chcú vedieť, prečo tak rozprávate a ako to robíte.“
Deti sa pozorovaním rodičov naučia, ako majú žiť a čo je dôležité, ako prežiť svoj život.

Bohu môžeme povedať:
Pane môj, milujem ťa,
Bože môj, prosím ťa o odpustenie,
Bože môj, dôverujem ti.
Pomáhaj nám, aby sme sa navzájom milovali tak ako nás miluješ ty.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *