Obávate sa už dlho o priateľa alebo člena rodiny? Vyskúšajte zelený škapuliar

Zelený škapuliar sa často používa na prosbu k Bohu o fyzické uzdravenie alebo duchovnú konverziu.

Všetci vieme o niekom v našich životoch, ktorý potrebuje uzdravenie. Môže potrebovať fyzické alebo duchovné uzdravenie. Bez ohľadu na to, aký je prípad, môžeme si byť istí, že Boh túži po ich úplnom obnovení.

Hoci môže byť prospešné, aby sa samotná osoba modlila za uzdravenie alebo obrátenie, Boh tiež priaznivo vzhliada na modlitby priateľov alebo členov rodiny. Keď skupina ľudí priviedla pred Ježiša ochrnutého muža, Ježiš vzhliadol na vieru jeho priateľov a uzdravil ho, samozrejme s odpustením hriechov (porov. Mt 9, 1-8).

Jedným zo spôsobov, ako prosiť od Boha takéto uzdravenie alebo obrátenie, je použiť zelený škapuliar, sväteninu Cirkvi, o ktorej je známe, že je účinným kanálom Božieho zázračného zásahu.

Približne 10 rokov po tom, čo sv. Katarína Labouré dostala vízie Panny Márie ohľadom Zázračnej medaily, zažila iná rehoľná sestra v jej ráde zázračné vízie.
Bola to sestra Justine Bisqueyburu. Cirkevne boli vízie a škapuliar schválené pápežom Pius IX. v roku 1870 a odvtedy priniesol záchranu mnohým dušiam.

Panna Mária sa sestre zjavila počas rozjímania 8.9.1840. V pravej ruke držala svoje srdce celé v plameňoch a v ľavej ruke mala istý druh škapuliara – bol to obdĺžnikový kúsok zelenej látky.

Na jednej strane bol obraz znázorňujúci Pannu Máriu ako ju sestra videla aj v skutočnosti a na druhej strane videla srdce prebodnuté mečom, žiariace jasnými lúčmi, skvejúce sa ako slnko a priezračné ako krištáľ. Okolo srdca bol oválny nápis: „Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, oroduj za nás teraz i v hodinu našej smrti.“ V strede nápisu vyčnieval zo srdca zlatý kríž.

Vnútorný hlas jej súčasne vysvetľoval: „Tento znak má prostredníctvom dcér kresťanskej lásky prispieť k obráteniu hlavne neveriacich a pripraviť ich na dobrú smrť.“

Pri ďalšom zjavení v r. 1846 Panna Mária upresnila:

„Tento škapuliar nie je ako ostatné.” Stačí, keď kňaz posvätí škapuliar, a potom ho niektorý hriešnik alebo neveriaci nosí; možno mu ho dať aj bez jeho vedomia do šiat, do postele, alebo do izby. Nech sa denne pomodlia povzdych uvedený na škapuliari: „Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, oroduj za nás teraz i v hodinu našej smrti!“ Ak sa osoba, ktorá nosí škapuliar, nemodlí túto modlitbu sama, má sa ju miesto nej pomodliť ten, kto jej ho dal. Ku škapuliaru sa viažu mnohé milosti, ktoré sú úmerné stupňu dôvery, ktorú má nositeľ – to znázorňujú lúče rôznej veľkosti, vychádzajúce zo srdca Presvätej Panny.“

Ako povedal Ježiš svojim učeníkom:
“Keby ste mali vieru ako horčičné zrnko a povedali by ste tejto moruši: »Vytrhni sa aj s koreňom a presaď sa do mora,« poslúchla by vás.“ Lukáš‬ ‭17,6

Nespočetné zázraky sú pripisované oddanému použitiu tohto škapuliara.

Ako vždy, treba poznamenať, že škapuliar by sa nemal používať tak, ako keby to bol „magický predmet na veštenie budúcnosti,“ alebo poverčivým spôsobom, ale s intenzívnou láskou k Bohu a dôverou v Jeho božskú prozreteľnosť.

V Bohu je všetko možné.

Zdroj: aleteia.org, vincentini.sk, Obrázok: verím.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *