„Moje uzdravenie bolo ako vzkriesenie Lazára.“ Kanonizačný zázrak Pátra Pia

Matteo mal len 7 rokov, keď ochorel. Lekári mu nedali žiadnu šancu na život. A potom, počas kómy, chlapec videl, Pátra Pia a troch anjelov, ktorí mu pomáhali.

Svätý Páter Pio po svojej smrti opakovane zasahuje do života tu na zemi. Jedným z najznámejších takýchto zásahov je prípad talianskeho chlapca Matteo Pio Colella, ktorého nevysvetliteľné uzdravenie z lekárskeho hľadiska definitívne vstúpilo do dejín a vydláždilo cestu pre svätorečenie slávneho stigmatika a je dôkazom pôsobenia Boha v ľudskom živote.

Deväť postihnutých orgánov

20. januára 2000 bola Matteovi diagnostikovaná akútna mozgovo spinálna meningitída spôsobená baktériami. Okolo 10.00 hod. jeho matke Marii Luci Ippolito telefonovali zo školy. Učiteľka jej oznámila, že Matteo sa necíti dobre, má silné bolesti a nakláňa hlavu nabok.

Vo večerných hodinách, začal chlapec mať halucinácie a bol prijatý do nemocnice ako naliehavý prípad. Prijatý do nemocnice „Casa della Sollievo Sofferenza“, ktorú založil Páter Pio a ktorá sa nachádza v meste San Giovanni Rotondo. Jeho otec tu pracuje ako urológ.

Druhý deň sa Matteo dostal do kómy, bol v kritickom stave. Lekári si boli istí, že svoj boj o život prehrá. Okrem iného v správe uviedli, metabolická acidóza, intenzívna cyanóza, pľúcny edém, prebytok kreatinínu a bilirubínu. Chlapec mal okrem týchto príznakov aj sústavné 40 stupňové horúčky.

Posledná šanca

Choroba napadla okrem iného obličky, respiračný systém, narušila proces zrážania krvi. Chlapec mal deväť postihnutých orgánov. Avšak v posledných chvíľach vedomia sa chcel napiť a povedal: „Keď vyrastiem, chcem sa stať bohatým, rozdávať svoje bohatstvo, aby som dal všetkým chudobným lepší život.“

Jeho prognóza bola veľmi zlá. Srdce prestalo pracovať. Po hodine resuscitácie lekári začali sťahovať svoje masky a rukavice, jeden z lekárov pošepkal riaditeľovi, aby urobil ešte jeden pokus.

„Dobre“ odpovedal riaditeľ. „Ale sám Páter Pio musí na neho položiť ruky.“ Matteo dostal injekciu adrenalínu a srdce naskočilo a znova začalo biť.

Muž s bielou bradou a anjeli

Matteo si pamätá ten čas: „Necítil som sa dobre. Povedal som svojej mame, že nechcem ísť do školy, ale nútila ma, pretože nemala rada, keď som vymeškával. V tú osudnú noc, keď moja mama prišla do mojej izby, aby mi povedala dobrú noc, som ju už nespoznal. Ihneď ma vzali do nemocnice. “

Počas kómy chlapec videl, ako otcovi Piovi pomáhali traja anjeli. Jeden z nich mal zlaté krídla a bielu tuniku a ostatní dvaja mali biele krídla a červené tuniky.

„Páter Pio bol po mojej pravici a povedal mi, aby som sa nebál, že čoskoro budem vyliečený. V skutočnosti bolo moje vyliečenie ako vzkriesenie Lazára,“ vysvetľuje Matteo.

V tejto ťažkej dobe sa jeho matka modlila nad hrobom svätého Pia. Prosila o pomoc a život pre svoje milované dieťa.

Úžasné uzdravenie

21. januára sa stane niečo mimoriadne, chlapcove orgány začnú pracovať. Po niekoľkých dňoch sa chlapec prebudí z kómy a požiada o svoju obľúbenú zmrzlinu.

Odvtedy Matteo zaobchádza so svätým mníchom ako s vlastným starým otcom, na ktorého sa môže spoľahnúť vo svojich problémoch a požiadať o pomoc. „Keď hovorím s niekým, kto neverí, hovorím mu: Som tu. To je nevysvetliteľné pre vedu, ale existuje ďalšie vysvetlenie, ktoré nemôžeme pochopiť,“ povedal v rozhovore.

Veda to nedokáže vysvetliť

V kanonizačnom procese Pátra Pia doktor Viola poukázal, že ak existuje viac ako 5 deficientných orgánov, rôzne metódy liečby sú zbytočné. Napísal tiež, že v medzinárodnej literatúre sa nespomína nikto, kto by prežil takúto patológiu.

Matteo bol prítomný pri kánonizácii otca Pia a ako jeho matka povedala v rozhovore, mal dokonca možnosť pobozkať pápežovu ruku. Na námestí sv. Petra v Ríme prijal aj prvé sväté prijímanie.

Matteo teraz pomáha ostatným, chce byť blízko k tým, ktorí nemali také šťastie ako on. Jednou z jeho priorít je pomáhať autistickým deťom s duševnými a vzťahovými poruchami, s ktorými vykonáva vodoliečbu.

Študoval psychológiu na univerzite vo Foggii. Nezabúda sa modliť za druhých, dokonca aj za tých, ktorí tomu neveria. Jeho matka založila spoločnosť Cyrene, ktorá pomáha tým, ktorí trpia rakovinou a trpia ňou sami bez rodiny. Láskavosť prejavená tejto rodine prináša tak úžasné ovocie.

 

Zdroje: ilgiornale.it; catholicnewsagency.com; foggiatoday.it, Obrázok: aleteia,pl

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *