Medaila svätého Benedikta vyhodila démona z nemocničnej izby

Táto duša unikla, ako malý vtáčik z pekelnej pasce

V roku 1854 staršia žena ležala na lôžku v nemocnici pre nevyliečiteľne chorých v dôsledku takmer úplného ochrnutia. Jej pocity a správanie boli veľmi zlé, plné hnevu a ústa mala neustále pripravené na vyslovovanie nechutnej konverzácie zmiešanej s hrubým rúhaním až do tej miery, že mnohí ju považovali a nazývali  diabolskou ženou. Všetci okolo nej mali podozrenie, že je v zajatí zla, ktoré ju udržiava v týchto zvrátených dispozíciách.

Jedného dňa miestnosť, kde žena ležala, čakalo veľké čistenie a kým prebiehalo, odniesli ju do blízkej izby, a to i napriek tomu, že žena veľmi protestovala. Pod matracom na posteli sestry našli ženinu kabelku s predmetmi, pri ktorých nedokázali určiť ich pôvod ani určenie. Sestry však napriek strachu umiestnili na jednom mieste postele medailu svätého Benedikta a znovu priviezli chorú ženu späť a uložili ju na posteľ, bez toho, aby mohla tušiť o tom, čo sa v jej neprítomnosti stalo. Zlý duch jej však zjavil čo sa stalo; pretože keď bola žena blízko postele, začala kričať na sestry a sťažovať sa, že jej ukradli kabelku.

Keď však ženu položili na posteľ, stalo sa niečo nezvyčajné a miestnosť zachvátilo mimoriadne ticho. Nevinná radosť v tvári ženy bola zjavná, pretože doteraz mala v tvári len strašne zmätené rysy. Úbohá žena požiadala o kňaza. O niekoľko dní neskôr telo ženy previezli do kaplnky. Všetky svetlá v nej jasne svietili a bola vyzdobená kvetmi. Žena odišla čistá k nášmu Pánovi, ktorý ju prišiel uzdraviť, aby mohla uniknúť ako vtáčik z pekelnej pasce.

Zdroj: Nahlásil Fr. Prosper Guéranger OSB, opát Solesmes, v „Medaila svätého Benedikta“, Artpress St., São Paulo; prostredníctvom blogu Almas Castles, Obrázok: Obnovy.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *