Fantastická ponuka pre farnosti a ich kňazov od sv. Faustíny Kowalskej

29. novembra začína mimoriadna novéna pred slávnosťou Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Môžete sa tiež vo svojich farnostiach pripojiť. Zverejňujeme ponuku na modlitbu novény o mesiac skôr, aby bolo možné sa na ňu vo farnostiach pripraviť. Milosti sú na dosah, nebojme sa o ne prosiť nášho milosrdného Boha. Zverme mu všetko čo  nás teší či trápi. Určite našu námahu odmení o to viac, keď sa za nás prihovára naša milovaná Nebeská Mamička.

Sestra Faustína a tisíc „Zdravas Mária“

Aká je jedinečnosť tejto novény? Každý deň odznie tisíckrát modlitba „Zdravas Mária“. Autorkou tejto novény je samotná svätica. Svätá Faustína Kowalska vo svojom „Denníčku“ napísala:

Pripravovala som sa nielen spoločnou novénou, ktorú si vykonáva celá kongregácia, ale osobne som sa ešte snažila, aby som ju každý deň tisíckrát pozdravila. Odriekala som na jej počesť tisíc Zdravas‘, Mária denne počas deviatich dní. Už tretí raz si robím takúto novénu k Panne Márii, zloženú z tisíc Zdravasov denne. To znamená, že deväťtisíc pozdravení tvorí celú novénu. No napriek tomu, že som si ju konala už tri razy v živote, to znamená dvakrát pri práci, v ničom som svoje povinnosti nezanedbala a plnila som si ich čo najdôkladnejšie. Ani počas cvičení, ani na svätej omši, ani na benedikcii som neodriekala tieto Zdravasy. A raz som si konala takúto novénu, keď som ležala v nemocnici. Pre toho, kto chce, to nie je ťažké. S výnimkou rekreácie som sa modlila a pracovala. V tých dňoch som nevyriekla ani jedno zbytočné slovo. Aj keď sa musím priznať, že táto vec si vyžaduje dosť veľa pozornosti a námahy, pre uctenie si Nepoškvrnenej nič nie je ťažké. (D1413).

Sestra Faustína vykonávala svoju novénu sama. My sa môžeme doslova podeliť vo farnostiach ak chceme. Od 29. novembra do 7. decembra v najstaršom kostole Nepoškvrneného počatia, čo znamená v kaplnke sv. Maximiliána prebieha skupinová modlitba  pred Najsvätejšou sviatosťou. Začína  o 7.00 hod. a končí o 21.00 hod.

Novéna sa rozdelí na 5 dvojhodinových modlitebných blokov. Počas každého z nich účastníci odriekajú všetky 4 časti ruženca, teda 200 krát Zdravas Mária. Celkovo teda 1000 denných modlitieb Zdravas. Po 1, 2 a 4 bloku sa poskytuje hodinová prestávka na jedlo (raňajky, obed, večera), odpočinok a pokojná rozjímavá, osobná modlitba. Po treťom bloku o 15:00 hod. začína korunka Božieho milosrdenstva. Keď skončí, slávi sa svätá omša. Ďalšie dni novény pokračujú v rovnakom duchu korunované požehnaním Najsvätejšou sviatosťou.

Ako sa pripojiť k novéne?

Samozrejme, môže sa k modlitbe pripojiť ktokoľvek – miestni obyvatelia i návštevníci kaplnky.  Ak niekomu dovolí čas, nech je prítomný celých 9 dní alebo aspoň na niekoľko dní a vyberie si modlitebné bloky. Vo svojich farnostiach si môžu kňazi prispôsobiť modlitebné bloky podľa svojich možností. Boh nemá obmedzenia a zjednotiť sa je možné aj cez hranice štátov.

A pre všetkých, ktorí nie sú v kaplnke sv. Maximiliána je poskytovaný online video prenos z Poľska. Je to jednoduché. Pôvodné modlitebné bloky v Poľsku začínajú každý deň novény o: 7.00, 10.00, 13.00, 16.00 a 19.00 hod.

Kňazi vo farnostiach bloky môžu dodržať príp. posunúť alebo zmeniť časovanie úplne podľa individuálnych podmienok farnosti. Zmyslom novény je 1000 Zdravas’ Mária denne.

Pokračovanie ruženca až za hranice

Bez ohľadu na to, že nepochybne stojí za to, aby sme sa zúčastnili novény bude to prosba o triumf Nepoškvrneného Srdca Márie vo svete. Okrem toho účastníci budú prosiť o mier vo svete, jednotu v Cirkvi, plnú právnu ochranu ľudského života od počatia až po prirodzenú smrť a konverziu všetkých nepriateľov Cirkvi. Novéna bude aj modlitbou za vlasť, vládcov, ako aj za zámery nasmerované na úmysly Nepoškvrneného srdca Panny Márie.

A pamätajme si, že každé „Zdravas Mária“ je ako ruža darovaná Panne Márii.

Lepšie  spoznať Nepoškvrnené počatie Panny Márie

Novéna nepochybne prinesie dobré ovocie a umožní Vám pripraviť sa lepšie na sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie než kedykoľvek predtým a samozrejme pripojiť aj svoje osobné úmysly. Požehnanie farností a prítomnosť Panny Márie je neoceniteľným darom tejto novény.

Tak to bolo aj so svätou Faustínou Kowalskou, ktorá vo svojom „Denníčku“ napísala:

Slávnosť nepoškvrneného počatia: Pred svätým prijímaním som uvidela najsvätejšiu Matku nepredstaviteľne krásnu. Usmievala sa na mňa a povedala mi: Dcéra moja, na Boží príkaz ti mám byť výhradným a zvláštnym spôsobom matkou, ale túžim, aby si aj ty bola mojím výnimočným dieťaťom. (D1414).         

Plagát na stiahnutie v PDF

Zdroj: aleteia.pl, obrázok: Pixabay

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *