Tehotná?

Predstavujeme Vám najlepších spoločníkov na ďalších 9 mesiacov!

Tehotenstvo prináša celé spektrum emócií: od vzrušenia a obrovskej radosti až po stres a vyčerpanie. Nezáleží na tom, či ste si práve urobili tehotenský test alebo si už balíte svoju výbavu do nemocnice. Nikdy nie je neskoro, aby ste sa začali modliť za dieťa, ktoré nosíte pod svojím srdcom.

Predstavujeme Vám nenahraditeľných patrónov pre tieto výnimočné týždne čakania. Títo nebeskí svätci sa s Vami môžu radovať a podporovať Vás na každom kroku Vašej cesty k materstvu. Sú dokonalí spoločníci pre všetkých deväť mesiacov tehotenstva, ale i po narodení dieťatka.

Svätý Gerard Majella

Taliansky svätec žijúci v osemnástom storočí. Jeden z jeho príbehov rozpráva o dievčati, ktoré počas veľmi ťažkej práce, ktorá ohrozila život jej dieťatka, dostala do daru vreckovku svätého. Začala sa k nemu modliť veľmi horlivo. Bezprostredné nebezpečenstvo pominulo a pôrod skončil šťastne pre matku i dieťa. Svätý Gerard je patrónom matiek, najmä nenarodených detí, šťastného pôrodu, žien, ktoré majú ťažkosti počať dieťa.

Svätá Katarína Švédska

Je dcérou svätej Brigity. Žila v štrnástom storočí. Je patrónkou všetkých žien, ktoré majú problémové tehotenstvo. Chráni pred potratmi.

Svätá Alžbeta

Pozrite sa na pár, ktorý nemohol mať deti. Alžbeta žila v prvom storočí nášho letopočtu. Napriek svojmu pokročilému veku porodila svätého Jána Krstiteľa. Dobrú správu dostal jej manžel Zachariáš od samotného archanjela Gabriela. Sú orodovníkmi neplodných párov.

Svätý Rajmund Nonnatus

Žil v trinástom storočí v Španielsku. Prišiel na svet s pomocou náhleho cisárskeho rezu (jeho matka už bola v tej chvíli mŕtva). Meno nonnatus z latinčiny znamená – nenarodený. Je patrónom všetkých pôrodných asistentiek, tehotných žien a detí.

Svätá Gianna Beretta Molla

Svätica dvadsiateho storočia z Talianska. V septembri 1961, po dovŕšení druhého mesiaca tehotenstva nastali ťažkosti. Diagnostikovali jej nádor na maternici. Bol potrebný chirurgický zákrok. Pred operáciou prosila lekára, aby zachránil život, ktorý nosí vo svojom lone a odovzdala sa Božej prozreteľnosti. Vytrvala a 21. apríla sa na svet narodila jej zdravá dcéra a o sedem dní neskôr Gianna zomrela. Je veľkým vzorom a patrónkou chorých matiek a záchrany života všetkých detí.

Svätý Erazmus z Formia

Žil v Taliansku v treťom storočí. Je povolaný ako pomocník počas bolestí brucha, tiež pôrodu. Patronát súvisí s mučením, ktoré utrpel pred smrťou.

Svätí Maria Zelia Martin a Ľudovít Martin

Rodičia svätej Terezky z Lisieux. Je to prvý kanonizovaný manželský pár. Sú patrónmi všetkých manželstiev.

Panna Mária z Guadalupe

Je patrónou všetkých nenarodených detí. Keď sa zjavila Juanovi Diegovi v roku 1531, nosila čierny šál, ktorý v miestnej tradícii naznačoval, že je tehotná.

Zdroj: zivotopisysvatych.sk, obrázok: pixabay

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *