Alan Ames na Slovensku – Piešťany 31. august 2018

Príďte a vypočujte si Alanov neuveriteľný príbeh Božej lásky, ako sa prejavila v jeho živote. Z násilníckeho srdca Boh urobil srdce pokorné a milujúce. Z Alana sa stal Boží služobník, ktorý žije hlboký modlitbový život a je obdarovaný darom uzdravovania. Alan cestuje po celom svete, aby evanjelizoval a pomáhal núdznym. Máme to požehnanie znovu ho privítať medzi nami.

Pruské, kostol sv. Petra a Pavla – 30. august 2018 o 17.00

Piešťany, kostol sv. Štefana kráľa – 31. august 2018 o 17.00

Akcia začne svätou omšou o 17.00, následne svedectvo a adorácia. Pri nej bude Alan prosiť Pána za jednotlivcov o uzdravenie tela a duše. Dostupné budú aj jeho knihy so zážitkami s Bohom. Všetci sú srdečne pozvaní.

Alan Ames sa narodil v r. 1953 vo veľmi chudobnej rodine v Londýne. Ako mladík sa stal členom motorkárskeho gangu, bol násilníkom, plný agresie a k tomu sa pridal alkohol. Závidel a nenávidel každého, kto mal čo len o čosi viac ako mal on. Bol bez perspektívy do života. Ako veľmi mladý sa oženil a s manželkou sa odsťahovali do Austrálie, aby začali nový život. To však jeho problém s alkoholom nevyriešilo.

Pracoval vo farmaceutickej firme, no jeho vnútro rebela ho stále viedlo do extrémov. Začal sa mimoriadne tvrdo venovať bojovým umeniam, až získal 4 čierne opasky a v r. 1992 sa ako kapitán austrálskeho mužstva zúčastnil majstrovstiev sveta v Japonsku. Boh a Cirkev nemohli byť od neho ďalej, tieto pojmy mu vôbec nič nehovorili.

Onedlho nato však začal počuť hlas, ktorý mu hovoril, že je hlasom Božieho anjela a žiadal ho, aby sa obrátil. Počúvol; začal sa modliť, čítať Sv. Písmo, žiť sviatostne. Prišlo obrovské obrátenie vďaka úžasnej Božej milosti.

Teraz si Pán používa Alana ako evanjelizátora. Chodí po svete, svedčí o svojom obrátení, o láske k sviatostiam a katolíckej viere, modlí sa s tými, ktorí to potrebujú.

Alan úzko spolupracuje so svojim biskupom v Perthe, Západná Austrália, a má od neho ustanoveného v duchovného poradcu, ktorý mu pastoračne pomáha v jeho službe.

Okrem toho Alan Ames napísal aj trilógiu o Ježišovom živote – Ježišovými očami, v ktorej sám Ježiš rozpráva o svojom účinkovaní pred príchodom do Jeruzalema a svojou smrťou. Je to fascinujúce čítanie, dostupné aj v slovenčine a bude k dispozícii na stretnutí s Alanom. Máme v pláne preložiť viacero ďalších titulov, ktoré by postupne vyšli aj u nás na Slovensku.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *